Bedtijd: dé nieuwe functie op je iPhone

Bedtijd: dé nieuwe functie op je iPhone

Nieuwe functie op je iPhone: Bedtijd

iOS 10 is net gelanceerd en deze update verandert ook de manier waarop je wakker wordt. Vanaf nu zet je namelijk niet meer je wekker, maar je bedtijd!

Bedtijd!

Apple wil jou namelijk helpen aan een goede nachtrust en daar helpt de nieuwe functie Bedtijd je bij. Na het beantwoorden van een paar vragen over hoe laat je wakker wil worden, op welke dagen de wekker moet afgaan en hoeveel uren slaap je elke nacht nodig hebt, is je bedtijd ingesteld en kun je beginnen aan een (beter) slaapritme. En geloof ons: dat wil je ook! Want met een beter slaapritme, slaap je ook beter.

Een slimme wekker

De nieuwe functie is stiekem gewoon een slimmere wekker op je iPhone en heeft ook best wel wat weg van de populaire app SleepCycle. Bedtijd houdt namelijk ook je slaapgeschiedenis bij. Op die manier kun je goed in de gaten houden hoelaat je elke dag gaat slapen en opstaat. Zelf gaan ze uit van de theorie dat een consistent ritme het beste is, dus elke dag netjes op dezelfde tijd naar bed en weer eruit. Of je dit ook daadwerkelijk doet, zie je dankzij de grafieken in je slaapanalyse.

Bedtijd-herinnering

Het grote verschil met andere slaap-apps is dat Bedtijd je ook een digitaal seintje geeft om te gaan slapen. “Bedtijd”, zegt het scherm, “ga om 22:00 naar bed om de volle 8 uur te slapen”. Tijd dus om in bed te kruipen. En zodra jij je telefoon toch oppakt, dan weet je telefoon direct dat je wakker bent.

Nieuwe geluidjes

Bedtijd komt ook met nieuwe geluidjes. Kies bijvoorbeeld uit een vroege vogel, druppels of een opgewekt deuntje. Ook nieuw is dat het alarm steeds harder wordt naarmate het af blijft gaan. En staat je telefoon op trillen? Dan kun je kiezen uit allemaal nieuwe ritmes. Wij hebben het vanochtend al uitgetest en moeten zeggen: we werden heerlijk sereen wakker gemaakt met de lente. Wat een verschil met dat harde alarm dat anders standaard afgaat!

De Bedtijd functie op je iPhone gebruiken

Het is even zoeken, maar Bedtijd is te vinden onder de speciale tab in de Klok app. De slaapgeschiedenis of slaapanalyse vind je juist weer in de Gezondheid app onder Slaap.

En wanneer is het voor jou bedtijd?

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel