Koffie helpt niet meer na 3 dagen!

Koffie helpt niet meer na 3 dagen!

in slaap vallen na koffie

Ben jij pas echt wakker na een kopje koffie in de morgen? Dan hebben we slecht nieuws: na drie dagen slecht slapen helpt zelfs het meest sterke cafeïne-shot je niet meer om wakker te worden.

Onderzoek naar de effecten van cafeïne

Dit blijkt uit onderzoek van het Walter Reed Army Institute of Research. 48 gezonde deelnemers werden negen dagen lang bestudeerd in een slaaplab om de effecten van cafeïne te onderzoeken. De eerste nacht mochten de deelnemers slapen zo lang ze maar wilden, maar de andere vijf nachten werden ze na vijf uurtjes weer uit bed gehaald. Daarbij kreeg een deel twee keer per dag een shot cafeïne.

Cafeïne verliest zijn effect na 3 dagen

De eerste dagen waren de proefpersonen die cafeïne werden toebedeeld een stuk alerter en vrolijker dan de andere deelnemers. Ze leken echt beter wakker te worden dankzij de cafeïne. Na drie nachten leek het echter uitgewerkt en kreeg het eerder een omgekeerd effect. Zo werden deze proefpersonen juist geïrriteerder dan de vrijwilligers die geen cafeïne toegediend kregen.

Gewoon koffie in de morgen!

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat jij geen koffie meer mag drinken in de morgen. Het onderzoek laat immers ook zien dat na 1 of 2 dagen slecht slapen een bak koffie wel degelijk helpt om beter wakker te worden. Maar wil je blijven genieten van die koffie boost, dan kun je het beste toch gewoon ook genoeg uitrusten. Want na drie dagen een slechte nachtrust is het effect verdwenen. Of je moet een kopje of twee extra drinken.

Vorig artikel
Volgend artikel
Snurk Bedding Horses dekbedovertrek