Earth Hour: energie voor andere dingen

Earth Hour: energie voor andere dingen

Tijdens Earth Hour op 30 maart doen we allemaal het licht een uurtje uit, een simpel gebaar van grote waarde. Want het Wereld Natuur Fonds vraagt met dit initiatief aandacht voor energiebesparing en de bescherming van de natuur. Wat een mooie en eenvoudige manier om jouw steentje bij te dragen aan het milieu, toch? Maar wat kun je nou doen zonder licht, laptop of tv? Wij hebben wat suggesties voor je op een rijtje gezet!

Energie voor andere dingen

Naast dat Earth Hour een goed initiatief is om stil te staan bij klimaatverandering, is het ook voor jezelf een mooi moment voor bezinning en om tijd vrij te maken voor de mensen om je heen.

Ga offline

Sluit je even af van alle drukte en ga offline. Maak tijd voor elkaar. Leg je smartphone opzij en laat je virtuele vrienden met rust. Wist je dat smartphonegebruik voor het slapen gaan ook hartstikke slecht is voor je nachtrust? Dus leg dat ding maar snel weg.

Snuggle up met zachte plaids

’s Avonds rond 20:30 uur wordt het pikke donker en zelfs een beetje kil binnen. Onder een zachte plaid kun je gelukkig heerlijk wegkruipen. Relax lekker met een kleedje op de bank, steek de kaarsjes aan en pak een lekker wijntje en toastjes. Romantisch, toch? In het donker. Als stel. Goed, daar valt dus genoeg voor te verzinnen. Maar wij hebben nog meer suggesties.

Qualitytime

Al dat licht en andere elektrische apparatuur zorgt er soms voor dat we elkaar in het gezin uit het oog verliezen. Speel eens een keer geen games op je smartphone of spelletje alleen op de computer, maar speel een ouderwets bordspel bij kaarslicht met het hele gezin. Een gezellig samenzijn met de hele familie.

Op tijd naar bed

Slaap je de laatste tijd slecht? Neem eerst een warm bad, doe vervolgens alle lichten uit, verban je mobiel uit de slaapkamer en ga eens lekker op tijd naar bed. Gun jezelf de tijd om tot rust te komen. Als je vroeger naar bed gaat, zul je de volgende ochtend merken dat je een stuk energieker en uitgerust wakker wordt! Deze 21 tips voor een goede nachtrust helpen echt en met dit fijne beddengoed zul je ook heerlijk slapen. Of slaap letterlijk onder de sterren…

Vorig artikel
Knoflook onder je kussen
Volgend artikel