We ♥ lange mannen

We ♥ lange mannen

Ons landje is misschien klein, maar onze mannen zijn de langste ter wereld! Dat blijkt uit een grootschalig Brits onderzoek van het Imperial College London. En hier bij Smulderstextiel.nl houden we ook van lange mannen. Daarom hebben we ook extra lang beddengoed! Speciaal voor onze lange mannen 😉

Nederlandse man langste ter wereld

De laatste 100 jaar zijn de Nederlandse mannen gegroeid van gemiddeld 165 centimeter naar 182,5 centimeter, waardoor wij nu officieel de langste mannen hebben. Wij, vrouwen, staan slechts op de tweede plek met onze 169 centimeter, waardoor we 1 centimeter kleiner zijn dan de gemiddelde Letse vrouw.

We worden steeds langer

Nederlanders worden dus steeds langer met al meerdere lange mannen die boven de 2 meter uitreiken. De langste man van Nederland op dit moment (Rob Zwaan) is zelfs 223,2 cm lang. Hmm, een standaard dekbed is slechts 2 meter lang … dat is ook niet handig.

Extra lange dekbedden

Gelukkig hebben wij in ons assortiment ook extra lange dekbedden met een lengte van 220 cm. Onze aanrader is het extra lange Norway 4-seizoenen dekbed, die verkrijgbaar is in 1-persoons (140×220), 2-persoons (200×220) en lits-jumeaux (240×220 en 270×220).

Tip: Wil je graag een nog langer dekbed? Koop dan een grotere breedte maat dekbed (zoals een een extra breed lits-jumeaux) en draai het dekbed 90 graden. Zo heb je alsnog een super lang dekbed!

Extra lange overtrekken

Bij een extra lang dekbed, hoort natuurlijk ook een passend overtrek! Gelukkig weten we dat ook en is er steeds meer keus uit prachtige overtrekken die geschikt zijn voor extra lange dekbedden. Zo vind je in de najaar/winter collectie meerdere overtrekken met een totale lengte van 220, 240 tot wel 260 cm lang! Hulde aan de dubbele doorlopende instopstroken die voor extra centimeters zorgen aan het voeteneind.

Een dekbedovertrek voor een extra lang dekbed nodig?

Benieuwd welke overtrekken geschikt zijn voor een dekbed van 220 cm? Dit wordt altijd in de maataanduiding aangeven als 200/220. Overigens kan het zijn dat het overtrek inclusief instopstrook nog langer is. Zo zijn er dekbedovertrekken met een totale lengte van 240, 250 en zelfs 260 cm! Handig dus dat je nu ook kunt zoeken op de totale lengte inclusief instopstrook in onze webshop Smulderstextiel.nl. Hieronder enkele inspirerende voorbeelden rechtstreeks uit de nieuwe collectie!

Hoofdkussens voor lange mannen

Dan is er vaak nog een probleem met het hoofdkussen. Want normale kussens lijken gewoon net niet goed te passen in bed of het kussen ligt er half uit of is opgepropt tegen het hoofdbord van je bed. Speciaal voor lange mannen (en vrouwen natuurlijk) zijn er nu ook passende hoofdkussens. Met een toepasselijke Extra Small maat, zijn deze hoofdkussens 10 centimeter korter dan de standaard hoofdkussens. Hierdoor liggen deze hoofdkussens een stuk comfortabeler. Ook een passend hoofdkussen nodig als lange man (of vrouw)? Bekijk dan hier ons assortiment hoofdkussen speciaal voor lange mensen »

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel