20 redenen waarom je hydrofiele luiers moet hebben!

20 redenen waarom je hydrofiele luiers moet hebben!

Voor menig toekomstige mama zijn hydrofiele luiers nog een raadsel. Maar zodra je baby er is, weet je precies waarom er zo’n 6 à 12 hydrofiele luiers op je babyuitzetlijst stonden. Al zou het dubbele ook zeker handig zijn. Waarom? Wij weten wel 20(!) redenen waarom je hydrofiele luiers moet hebben!

Lees ook: Hydrofiele luiers, wat zijn dat eigenlijk?

1 – De naam

Hydrofiele luiers zijn eigenlijk gewoon doeken, maar luiers klinkt zoveel leuker!

2 – Het zijn ook echt luiers

Oké, het zijn dan wel doeken, maar je kunt ze ook zeker als luiers gebruiken. Dat zorgt wel voor meer was, maar bespaart ook een hoop geld uit aan wegwerp luiers.

3 – Het zijn de perfecte handdoekjes

Doordat hydrofiele luiers dun zijn is het veel makkelijker tussen de teentjes en huidplooitjes van je baby te drogen dan als je een gewone handdoek gebruikt. Ook zijn ze veel zachter voor het tere babyhuidje en goed vochtabsorberend.

4 – Het scheelt een hoop was

Hydrofiele luiers zijn dun en klein, waardoor je er prima een heleboel tegelijk in de was kunt gooien.

5 – Het houdt je kleding schoon

Je kleding houd je ook schoon met hydrofiele luiers. Wanneer je baby een boertje moet laten leg je gewoon een doek over je schouder en voilà, je kleding wordt niet vies. Ook op andere momenten kun je deze doeken gebruiken ter extra bescherming voor je kleding. Scheelt ook weer was 😉

hydro_3

6 – Wassen is een makkie

Hydrofiele luiers passen met tientallen tegelijk in de wasmachine en je kunt ze gewoon wassen tot 60 graden. Ze zijn ook nog eens razendsnel droog. Makkie!

7 – Altijd een schone ondergrond

Ben je aan het shoppen of gewoon ergens op visite, zit de luier van je baby vol. Gelukkig heb je met een hydrofiele luier altijd een schone ondergrond bij je. Dat is toch wat fijner voor op de nieuwe design bank van je vriendin of bij het verschonen in een openbaar toilet.

8 – Handig bij het verschonen

Heb je een jongetje? Dan hebben wij een handige tip voor je: door een hydrofiele luier over zijn piemeltje te leggen, ben jij veilig van enige plasstralen.

9 – Slabbetje nodig?

Stop de hydrofiele luier in de kraag van zijn of haar kleding en je hebt een slabbetje. Simpel, handig en altijd bij de hand.

10 – Je baby slaapt erop

Baby’s spugen nog weleens een beetje melk in de slaap, maar met een hydrofiele luier blijft het bedje prettig schoon. Ook beschermen deze doeken het matrasje en het beddengoed. Hierdoor hoef je minder vaak het beddengoed te wassen. Jaja, zoals we al zeiden bij reden 4: het scheelt echt een hoop was.

11 – Je baby slaapt eronder

Een hydrofiele luier is heerlijk als lakentje te gebruiken. In het wiegje, ledikant of gewoon in de buggy onderweg: het is een prima dekentje voor je baby!

12 – Gebruik ze als wikkeldoek

De hydrofiele luiers zijn te koop in diverse maten en sommigen zijn groot genoeg om als wikkeldoek te gebruiken. Perfect ook voor als je je baby ermee wilt inbakeren. Lekker knus in zijn of haar cocon valt je baby vast en zeker snel in slaap.

hydro_4

13 – Slapen op een dun kussentje

Gevouwen in een driehoek is een hydrofiele luier een fijn dun kussentje voor je kindje. Bovendien beschermt het tegen spuug en zweet. Door dagelijks de luier/het kussentje te verschonen, blijft het bedje hygiënisch en kan je kindje lekker weg dromen.

14 – Gemakkelijk mee te nemen

Hydrofiele luiers zijn licht, dun en nemen amper ruimte in. Ideaal om mee te nemen! Stop er eentje onderin je luiertas, onderin de kinderwagen of gewoon in je jaszak. Als je de deur uitgaat, kun je altijd gemakkelijk wel een paar stuks meenemen.

15 – Tegen de zon

Schijnt de zon? Je baby vindt die zonnestralen op zijn of haar bolletje vaak niet zo leuk. Leg dan een hydrofiele luier over de kinderwagen en hoppa, je hebt een zonnescherm!

16 – Het is leuk om mee te spelen

Even lekker spelen op de grond? Leg een grote hydrofiele doek op de grond en je hebt een fijn speelkleed voor je baby. Het is zelf ook een leuk speelgoedje en je baby zal er snel naar gaan grijpen of eraan gaan sabbelen.

17 – Ze zijn leuk!

Je hebt ze in verschillende leuke kleurtjes en dessins. Met lieve hartjes of stoere sterretjes, hydrofiele luiers zijn leuk!

18 – Je hebt er nooit genoeg

Hoeveel? Elke babyuitzetlijst adviseert een flink aantal hydrofiele luiers. Je zou denken dat het aantal overdreven is, maar wij weten beter. Je kunt dit getal gerust verdubbelen, want je hebt er nooit genoeg!

19 – Ze krijgen een tweede leven

Is je kindje de hydrofiele luiers ontgroeid? Dan krijgen ze een tweede leven. Ze zijn namelijk ook perfect als poetsdoeken!

20 – Je gebruikt ze voor ALLES!

Hydrofiele luiers zijn multifunctioneel. Mondje afvegen? Spuug opvangen? Even je bril poetsen? Je gebruikt ze werkelijk voor alles!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel