Wat is een dubbele doorlopende instopstrook?

Wat is een dubbele doorlopende instopstrook?

Je hebt het misschien al eens voorbij zien komen in beschrijvingen van ons beddengoed: de dubbele doorlopende instopstrook. Een hele mond vol, maar wat houdt zo’n instopstrook precies in en welke functies heeft het?

Nooit meer verschuiven

Het liefst slaap je onder een dekbed dat op zijn plek blijft liggen. Een dekbed dat ’s nachts alle kanten opschuift, kan immers behoorlijk irritant zijn: ga je lekker naar bed, word je midden in de nacht wakker met koude voeten! Het is daarom altijd handig en prettig als je je dekbed bij het voeteneind in kunt stoppen, zodat je van een goede nachtrust kunt genieten.

Heb je een dekbedovertrek met een rits- of druksluiting, dan verlies je automatisch aan de bovenkant een stuk dekbed als je het bij het voeteneind instopt. Niet optimaal dus, want je dekbed oogt en voelt korter dan het is. In dat geval biedt de dubbele doorlopende instopstrook uitkomst. Deze strook is in feite een extra lang stuk stof aan het voeteneind, dat in de gehele breedte van het overtrek doorloopt. Door de instopstrook bij het voeteneind in te stoppen, zit je dekbed vaster dan vast terwijl deze niet inboet aan comfort of lengte.

Extra lang dekbed

De instopstrook heeft daarnaast nog een tweede functie: het is ideaal als je een extra lang dekbed hebt. Dekbedovertrekken met een druk- of ritssluiting gaan uit van standaard maten en zijn daarom alleen geschikt voor die specifieke maat dekbed. Heb je een extra lang dekbed, dan gaat deze er dus helaas niet in passen.

Omdat een dubbele doorlopende instopstrook aan beide kanten open is en extra lang is, kan er zowel een standaard maat als een extra grote maat in. Handig, want zo is het overtrek geschikt voor meerdere maten. Afhankelijk van de precieze lengte van het dekbed houd je nog een klein stukje (of geen) instopstrook over.

Wel of geen dubbele doorlopende instopstrook?

In ons assortiment vind je dekbedovertrekken met en zonder dubbele doorlopende instopstrook. Per product staat in de productinformatie vermeld of het overtrek over een dubbele doorlopende instopstrook beschikt. Daarnaast kun je ons natuurlijk altijd om advies vragen als je er niet uitkomt.

Met bovenstaande informatie kun je hopelijk nóg beter een keus maken welk beddengoed het beste bij jou past!

Op zoek naar een overtrek met een dubbele doorlopende instopstrook? Ons volledig assortiment overtrekken mét een dubbele doorlopende instopstrook shop je hier »

 

Bewaren

Vorig artikel
Slapen met nat haar
Volgend artikel
Ga voor de Cottage stijl met Walra