Ga voor de knusse Cottage stijl met Walra | Rustieke, landelijke sfeer

Ga voor de knusse Cottage stijl met Walra

Ga voor de Cottage stijl met Walra

Wil jij graag een sfeervolle slaapplek creëren, maar zijn uitgesproken kleuren niet aan jou besteed? Dan zal de Cosy Cottage trend je zeker aanspreken. De Cottage stijl is nostalgisch, gezellig en enorm populair. Walra heeft prachtige dessins in natuurlijke kleuren en klassieke prints die hier perfect op aansluiten. Niets is zo fijn als onder de dekens kruipen in een knusse slaapkamer.

Slaapkamer in Cottage stijl

Tijdens de lockdowns ontdekten we opnieuw het comfort van thuis en de natuur om ons heen. Van daaruit is deze stijl ontstaan. De Cottage stijl is afgeleid van de interieurs van cottagehuisjes in de natuur. Denk aan de romantische boerderijtjes op het Engelse platteland of de houten blokhutten langs grote rivieren in de Verenigde staten. Deze zijn altijd heerlijk knus en gezellig ingericht. Binnen deze stijl is dan ook veel aandacht voor ambacht, authenticiteit en het buitenleven. Dit zie je terug in onder meer in de materialen en kleurgebruik.

Kenmerken van de Cottage stijl

Uiteraard vind je in deze stijl veel groene, blauwe en bruine kleuren. Het natuurlijke kleurenpalet is warm en rustgevend. Verf een muur in één van deze kleuren of laat deze tinten terugkomen in je beddengoed en accessoires. Combineer deze kleuren met natuurlijke materialen zoals hout, wol, steen en dierenvachtjes. Haal het buitenleven in huis. Zet bijvoorbeeld een vaas met groen op je nachtkastje. Ook hoeven de woonaccessoires allemaal niet zo strak en netjes. Verzamelingen en curiosa; het mag weer gezien worden. Kort gezegd staat de Cottage stijl voor gezellige country sferen, een rustieke landelijke stijl met een moderne twist.

Ontdek de trend >>

Walra dekbedovertrekken in natuurtinten

De collectie Outlander Forest van Walra sluit hier uitstekend op aan. Het thema neemt je mee naar de Schotse hooglanden met zijn houten cottages, knapperend haardvuur en dikke wollen sokken. De verschillende blauw- en groentinten komen één voor één terug in de dessins. De dekbedovertrekken zijn voorzien van klassieke ruitpatronen, verfijnde tegelmotieven en lieflijke bloemenprints. Ga voor de Schotse ruit of een delfts blauw bloemendessin. Deze klassieke en lieflijke prints versterken het romantische effect van de Cottage stijl. Stuk voor stuk sfeermakers die van jouw slaapkamer een knusse cocon maken.

Ontdek de collectie van Walra >>

 

Over Walra

Sinds 1983 produceert en ontwerpt diverse soorten Walra bed-,bad-, en keukentextiel. Door deze jarenlange ervaring geniet jij met Walra beddengoed van een optimale nachtrust. Het Nederlandse merk staat voor hoogwaardige kwaliteit en bereikbare luxe. Kenmerkend zijn de subtiele dessins in natuurlijke kleuren die aansluiten op de landelijke en Scandinavische woonstijl. Ook dit seizoen heeft Walra weer een mooie collectie samengesteld met voor ieder wat wils. Laat je inspireren en geef je creëer knusse, rustgevende uitstraling in de slaapkamer.

En ga jij je slaapkamer omtoveren tot rustieke cottage? 

Vorig artikel
Volgend artikel
De leukste thema kinderkamers op een rij