De leukste thema kinderkamers op een rij

De leukste thema kinderkamers op een rij

De leukste thema kinderkamers op een rij

Is jouw kind toe aan een nieuwe kinderkamer, maar vind je inrichten lastig? Voor veel ouders is een thema kinderkamer een fijne houvast voor de basis van het interieur. Een thema kun je groots aanpakken of juist subtiel doorvoeren. Met een likje verf, een leuk kinderdekbedovertrek en bijpassende accessoires kom je al een heel eind.  Om jou op weg te helpen hebben wij de leukste thema kinderkamers voor je op een rij gezet!

Tips thema kinderkamer

Bij het inrichten van de kinderkamer draait het natuurlijk vooral om de wensen van je zoon of dochter, want jouw kindje moet zich er prettig voelen en lekker kunnen spelen en slapen. Een goede manier om het thema te bepalen, is door opzoek te gaan naar wat jouw kindje echt leuk vindt. Is jouw kindje een echte dierenvriend? Maak dan een junglekamer. Is jouw kindje meer geïnteresseerd in de planeten en het heelal? Creëer dan een ruimtevaart kamer. Wanneer je eenmaal een thema hebt gekozen, kun je het beste een moodboard maken en hierin alle elementen voor de inrichting samenbrengen. Een thema kinderkamer is gemakkelijk te creëren door de muren te verven, een bijpassend dekbedovertrek aan te schaffen en leuke decoratie toe te voegen.

Jip & Janneke kamer

Richt je kinderkamer in met Fiep! Want, wie kent de bekende illustraties van Fiep Westendorp niet? Iedereen groeit wel op met kinderboeken waarin haar illustraties te zien zijn. Bij Smulderstextiel vind je nu de leukste kinderdekbedovertrekken met tekeningen van onder andere Jip & Janneke en Pim en Pom. Maak de kinderkamer compleet met bijpassende knuffels, leesboekjes en muurstickers.

Thema bosdieren

Bosdieren is een herkenbaar thema om de kinderkamer mee in te richten. Veel sprookjes spelen zich af in het bos en het bos is een leuke plek om te wandelen en te spelen. Binnen dit thema mogen herten, paddenstoelen, vossen en konijnen natuurlijk niet ontbreken. Kies voor één van deze leuke dekbedovertrekken en combineer het met een mooi behangetje, dierenposters,  bijpassend nachtlampje en zachte knuffels. Met accessoires in dit thema komt de bosdieren kamer pas echt tot leven.

 

 

Voertuigenkamer

Elk stoer mannetje heeft wel iets van helikopters, autootjes of vliegtuigjes als speelgoed om mee te spelen. Inspiratie voor een themakamer met voertuigen is er dan ook genoeg. De kinderdekbedovertrekken uit het thema zijn vrolijk, uiteenlopend en zorgen voor een speelse uitstraling. Binnen dit thema kun je het beste gebruikmaken van primaire kleuren zoals blauw, rood en geel. In onze speciale voertuigenkamer blog kun je voldoende ideeën en inspiratie opdoen om de kinderkamer in dit thema in te richten.

Eenhoornkamer

Is jouw dochter helemaal weg van unicorns? De mooie unicorns zorgen voor een magische sfeer in de kinderkamer. Slapen onder een unicorn dekbedovertrek is dan ook waanzinnig. Voor dit thema maak je vooral gebruik van pastelkleuren, zachte materialen en sierlijke details. Creëer bijvoorbeeld een hemelbed of hang een klamboe op van paarse tulestof. In onze speciale blog vind je meer tips om kinderkamer om te toveren tot een waar eenhoornparadijs.

 

Andere thema kinderkamer?

Naast deze thema’s zijn er nog meer leuke of populaire onderwerpen waarmee je de kinderkamer kan inrichten. Denk aan een hippe jungle-, ruimtevaart, onderwaterwereld of boerderijkamer. Tips en tricks voor het creëren van één van deze thema kinderkamers vind je hier:

Onderwaterwereld kamer > Junglekamer > Ruimtevaart kamer > Boerderijkamer >

 

Ga jij de kinderkamer met één van deze thema’s inrichten? 

Vorig artikel
Gaap! Deze dieren slapen het meest
Volgend artikel
Polydaun-4-seizoenen-dekbed