Diep in de zee: tips voor een onderwaterwereld kinderkamer

Diep in de zee: tips voor een onderwaterwereld kinderkamer

Diep in de zee: tips voor een onderwaterwereld kinderkamer

Zoek je inspiratie voor een (nieuwe) kinderkamer voor je zoon of dochter? Kies voor het thema onderwaterwereld! De onderwaterwereld is enorm fascinerend voor kinderen. Van walvissen en krabben tot dolfijnen en zeemeerminnen; je kunt het thema zo ver doorvoeren als je wil. Bekijk snel onze tips voor de inrichting en decoratie.

De kleuren van de zee

Met dit thema kun je volop je gang gaan en de kamer van jouw mini omtoveren tot een waar paradijs. Grote vissen, zeepaardjes, schildpadden, dolfijnen, zeesterren en zelfs zeemeerminnen behoren tot de grote fantasierijke wereld. Bij de onderwaterwereld denk je natuurlijk aan de kleuren van de zee, het zand en het koraal. Kies voor de muren daarom voor verschillende blauwtinten, beige en wit. Als contrastkleur kun je denken aan koraal roze of groen. Een leuk idee is om een lambrisering te maken door de slaapkamermuur te verven in twee verschillende kleuren. Op die manier creëer je vanzelf een soort onderwaterwereld. Tegenwoordig heb je ook hele hippe muurstickers van onder andere vissen waarmee je de slaapkamermuur kan beplakken. Bovendien bestaat er prachtig behang met tekeningen van zeedieren, golven en koraalriffen. Zo duik jij meteen in het diepe!

Tips voor onderwaterwereld slaapkamer

De onderwaterwereld is enorm interessant en komt in diverse kinderverhalen terug. Denk aan de films Nemo en De kleine zeemeermin, de afleveringen van Spongebob en het verhaal De mooiste vis van de zee. Een rijke wereld vol zeedieren waarin je kindje zijn fantasie de vrije loop kan laten.
Een heleboel werk om een thema kinderkamer in te richten is het niet, al met een paar meubels en accessoires creëer je een prachtige onderwaterwereld. Zoek naar een dekbedovertrek met zeedieren en leg knuffels van octopussen of schildpadden op bed. Leg een mooi vloerkleed in de vorm van een schelp of vis op de vloer. Ben je creatief? Maak een schelpenhanger of ronde patrijspoorten. Ter decoratie kun je op de vensterbank wat mooie zeesterren neerleggen en aan de muur trendy dierenhoofden van bijvoorbeeld een haai of dolfijn ophangen. Helemaal hip!

Bron: Pinterest

Dekbedovertrek onderwaterwereld

Voor een dekbedovertrek binnen het thema onderwaterwereld hoef je niet ver te zoeken. Bij Smulderstextiel vind je diverse mooie kinderdekbedovertrekken waarmee je de zee naar je slaapkamer haalt. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Een dolfijnen dekbedovertrek, een krabbendessin, een stoer haaien overtrek of toch eentje met een zeemeermin? Haal de onderwaterwereld naar de kinderkamer met een van deze spetterende dekbedovertrekken!

Bekijk meer dekbedovertrekken>>

 

 

En ga jij het onderwaterwereld thema toepassen in de kinderkamer?

Vorig artikel
Hoofdkussen
Volgend artikel
Cinderella New Classic hoofdkussens