8 tips om ondanks je verkoudheid toch lekker te slapen

8 tips om ondanks je verkoudheid toch lekker te slapen

veel verkouden in de herfst

Snif, snif, kuch, kuch; in deze tijd van het jaar kun je er bijna niet omheen: verkouden worden. En als je eenmaal op bed ligt wordt die verkoudheid alleen maar erger. Niets is vervelender dan elke keer je neus te moeten snuiten zodat je lekker slapen wel kunt vergeten. Als je flink verkouden bent is slapen vaak lastig. Wij hebben daarom een aantal tips waarmee je de nacht ondanks je verkoudheid toch goed doorkomt!

Een verstopte neus, dichte holtes, een zere keel en veel hoesten is allemaal niet erg bevorderlijk voor een goede nachtrust. Een fikse verkoudheid kan je slaap dus flink verstoren. Deze tips om te slapen met een verkoudheid helpen echt! Zo houden je verstopte neus en zere keel je niet meer wakker.

Tip 1: Leg je hoofdkussen hoger

Leg ’s avonds voor het slapengaan een extra hoofdkussen onder je hoofd, zodat je met je bovenlichaam iets hoger ligt. Of leg het hoofdeinde van je matras iets hoger. Zo raken je holtes niet verstopt en kun je beter slapen. Op zoek naar een stevig hoofdkussen? Bij Smulderstextiel.nl hebben we een ruim assortiment hoofdkussens voor elk type slaper en van zacht tot stevig.

Tip 2: Gebruik zoutoplossing

Zoutoplossing maak je gewoon zelf! Meng lauw water met een theelepeltje keukenzout en giet het mengsel in een leeg flesje neusspray of in een plastic injectiespuitje. Spuit de zoutoplossing in je neus en laat het vervolgens 5 minuten inwerken. Vervolgens goed snuiten en dit eventueel een aantal keer herhalen. Je zult versteld staan van het effect.

Tip3: Ga stomen of douchen voor het slapengaan

Het welbekende stomen: je gaat met een handdoek over je hoofd boven een schaal met heet water hangen. Laat de stoom in je gezicht dampen waardoor je verstopte bijholtes loskomen. Geen zin om te stomen? Pak dan een lekker warme douche, een alternatieve manier voor stomen. Zo kun je weer beter ademen en in slaap vallen.

Tip 4: Leg een ui naast je bed

Een verstopte neus? Deze tip uit grootmoeders tijd helpt je de nacht doorkomen. De geur zorgt ervoor dat je luchtwegen vrij worden gemaakt en een verstopte neus verleden tijd is. Snij een ui door de helft en leg hem op een schoteltje. Plaats het schoteltje op je nachtkastje en ’s morgens adem je weer heerlijk vrij door je neus!

Tip 5: Verschoon je beddengoed

Als je een fikse verkoudheid hebt blijven de bacillen natuurlijk ook in je slaapkamer hangen. Na een hele nacht snotteren in bed is je beddengoed natuurlijk niet zo fris meer. Ventileer de slaapkamer daarom goed en maak je bed op met fris, schoon beddengoed. De volgende nacht zul je een stuk beter slapen onder je schone dekbedovertrek en dekens.

Tip 6: Drink thee met honing

Water en thee drinken is sowieso erg goed tegen je verkoudheid. Door thee met honing te drinken heb je minder last van een kriebel in je keel en zal je minder hoesten. Bovendien zorgt de honing in de thee ervoor dat je neusholtes opengaan en helpt je keel te verzachten.

Tip 7: Smeer eucalyptus

Smeer eucalyptus op je borst en hals. De sterke menthol geur zorgt ervoor dat je minder hoest en je neus weer opengaat, waardoor je vrijer kunt ademen.

Tip 8: Gebruik neusspray

Is het tijd voor zwaarder geschut? Dan helpt een neusspray als je neus dicht zit. Een neusspray verlicht de verstopping en opent de neusholten. Jouw redder in nood in zware tijden. Maar pas wel op; vanwege het middel xylometazoline mag je de neusspray niet te lang gebruiken omdat deze een verslavende werking kan hebben.

Met deze tips tegen verkoudheid val je waarschijnlijk binnen no time in slaap. Wat helpt bij jou het beste tegen een verkoudheid?

Vorig artikel
Volgend artikel
Een verlichte werkplek is belangrijk tijdens je nachtdienst