5 tips om de slaapkamer verkoopklaar te maken

5 tips om de slaapkamer verkoopklaar te maken

Yes! Jullie hebben besloten jullie huis te verkopen en de eerste bezichtiging is ook al gepland. Maar wat nu? Tijd om je huis verkoopklaar te maken! Met deze 5 tips maak jij in elk geval van de slaapkamer de droom van elke kijker.

Een slaapkamer om van te dromen!

Voordat je als een gek door je huis gaat, plaats jezelf eerst even in de schoenen van de koper. De belangrijkste reden dat mensen op zoek gaan naar een nieuw huis is ruimte. Het is daarom ook goed om eens te kijken naar hoe jouw slaapkamer zo ruim mogelijk kan worden. En dan hebben we het niet alleen over het vloeroppervlak, maar ook over het ‘gevoel van ruimte’. Met deze tips maak jij zelfs van de kleinste slaapkamer een ruime slaapkamer om van te dromen!

Tip 1 – ruim op

Het klinkt misschien heel logisch, maar je zal je verbazen hoe vaak de slaapkamer nog rommelig is tijdens een open dag of bezichtiging. Dus ruim eens echt goed op! En zorg er ook voor dat je alle ‘persoonlijke spullen’ wegstopt. Hou de slaapkamer zo rustig en leeg mogelijk. Dus geen losse spulletjes, verplaats die stoel waar je altijd de kleding op legt en ruim het speelgoed in de kinderkamer eens ergens anders op.

Tip 2 – blijf neutraal

Het was misschien heel erg hip toen jij die wand rood (of een andere kleur) verfde, maar de meeste mensen houden niet van drukke kleuren of muren. Neutraal doet het veel beter en oogt ook veel ruimtelijker. Dus pak die kwast op en verf je slaapkamer in lichte neutrale kleuren. Ook qua accessoires kun je het interieur het beste neutraal houden. Leg ook zeker een lichte kleur overtrek of sprei op je bed. Met effen wit of een pastel kleur oogt het al veel rustiger. Kies ook voor een paar sierkussens op bed en schep een eenheid door het gebruik van dezelfde kleurtinten.

Tip 3 – verschoon de bedden

Een hele simpele tip, maar enorm effectief! Door het beddengoed te verschonen, ziet het er gelijk netter uit. Ook geeft fris gewassen beddengoed een lekkere geur aan de slaapkamer. Doe dit dus zeker voor elke bezichtiging in elke slaapkamer. En vergeet ook de kussentjes niet!

Tip 4 – spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Spiegels zijn ideaal om de slaapkamer ruimer te laten ogen! Spiegels reflecteren namelijk veel licht en geven een soort ‘doorkijkjes’, waardoor de ruimte groter oogt. Hang dus zeker spiegels op in de slaapkamer op strategische plekken. Of vervang dat donkere schilderij voor een spiegel en creëer in een handomdraai een lichte en ruimtelijk interieur.

Tip 5 – Schuif het bed iets van de kant

Een tip van Jan des Bouvries: schuif je bed iets van de kant. Krijg je dan niet juist minder ruimte? Nee dus! Doordat er schaduw achter het bed komt, oogt de slaapkamer dan juist groter. Ook is het handig even te kijken of het bed op een logische plek in de slaapkamer staat. Een eenpersoonsbed zet je het beste tegen een muur aan en een tweepersoonsbed juist in het midden. Ook dit zorgt voor meer ruimtelijkheid.

Je zult merken dat na deze tips de slaapkamer helemaal verkoop klaar is! Maar pas op: met zo’n ruimtelijke slaapkamer wil je straks zelf niet meer verhuizen 😉

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel