Tractors en boerderijdieren; een themakamer vol sfeer

Tractors en boerderijdieren; een themakamer vol sfeer

BH Kids Farm White_Sfeer

Het aankleden van de kinderkamer is heel leuk. En wanneer je als ouder de vrije hand hebt is het vaak appeltje eitje. Je kiest een paar toffe kleuren, een leuk dekbedovertrek en wat bijpassende aankleding en je bent klaar. Het kiezen van een passend interieur doe je het liefst voor een langere tijd. Een thema geïnspireerd op de boerderij is voor zowel jongens als meisjes ontzettend leuk. Stoer, speels en vol sfeer. Wij geven je enkele tips!

Landelijke look

Met het thema ‘Boerderij’ kun je vele kanten op. Maar het sluit eigenlijk erg goed aan op de landelijke stijl die in veel interieurs is terug te vinden. Ben jij een liefhebber van een landelijk slaapkamerinterieur of ademt jouw huis deze stijl? Het creëren van een stoere, maar zeker ook stijlvolle slaapkamer voor jouw koter is dan geen enkel probleem.

Het boerderij-thema is perfect toe te passen in een ouder huis, waar nog veel authentieke details zichtbaar zijn. Denk aan houten balken tegen het plafond, een houten vloer enzovoort. Je creëert daardoor in een handomdraai de landelijke sfeer, die overigens ook perfect in de ouderslaapkamer is toe te passen 😉
Natuurlijk kun je nog een stapje verder gaan, door zelf een bedstee te maken of een ‘boerderij huisje’ om in te spelen. De keuzes en opties zijn enorm, je kunt vele kanten op om het thema ‘boerderij’ tot leven te laten komen in de kinderkamer.

Tips voor een boerderij-kamer

Naast de authentieke details is het gebruik van passende materialen ook een must. Om de ultieme landelijke sfeer in huis te halen is het gebruik van hout, jute en riet een echte aanrader. Betreft het kleurenpalet kun je vele kanten op. Wanneer je een rustig kamertje prefereert zijn lichte tinten het beste, maar hier en daar een accentkleur is natuurlijk erg leuk. Voor jongens zijn (pastel)blauw, (pastel)groen en grijs in combinatie met wit heel mooi. Op de meisjeskamer zou je bijvoorbeeld okergeel, (oud)roze of warme bruintinten kunnen kiezen. Om het plaatje compleet te maken kleed je het kamertje natuurlijk nog leuk aan. Accessoires zoals een kapstokje, (wand)kleedje en een aantal leuke lijstjes aan de muur zijn altijd een goed idee. Ook warme stoffen zoals wol en nepvachtjes zijn perfect om wat extra sfeer aan te brengen. Jouw koter zal het oprecht een feestje vinden om voortaan hier te slapen!

 

Bekijk alle kinderdekbedovertrekken >>

Tractors in huis

Je kunt het boerderij-thema nog een stukje verder uitbouwen door ook de grote tractors een plaatsje te bieden. Is jouw kleintje helemaal gek van trekkers? Speelt hij dag in dag uit met autootjes, tractors en andere soortgelijke voertuigen? Ook wanneer je niet in het bezit bent van een authentieke boerderij of een huis met markante details kun je alsnog de trekkers terug laten komen in de kinderkamer. Met slechts een mooi kinderdekbedovertrek tover je het favoriete voertuig van jouw kind tevoorschijn, zodat hij heerlijk zal wegdromen.

Wat vind jij van dit landelijke boerderij thema voor op de kinderkamer?

Vorig artikel
Deze zomerse trendkleuren vind je in de collectie van Iseng
Volgend artikel
Zomerdekbed