In 5 stappen een landelijke slaapkamer - [Tips & Tricks]

In 5 stappen een landelijke slaapkamer

Rivièra Maison Sturdy Stripe dekbedovertrek - green

Droom jij weleens van een grote woonboerderij op het platteland? De natuurlijke elementen in het landelijke interieur zorgen voor een knusse uitstraling met veel ruimte voor gezelligheid. Dit sfeertje wil je maar wat graag in je eigen slaapkamer aanbrengen. Met onze tips kan dat eenvoudiger dan je misschien denkt!

Om je slaapkamer om te toveren in een stijlvolle landelijke kamer hebben we voor jou een vijftal tips om mee aan de slag te gaan. Je zult zien dat je met de juiste aankleding al heel ver komt in het creëren van een tijdloos interieur dat enorm veel klasse uitstraalt.

Een slaapkamer met karakter

De ideale landelijke slaapkamer bevat authentieke kenmerken zoals robuuste houten draagbalken en een houten vloer. Heb je nou eenmaal geen plafond met mooie houten balken en heb je ook niet de mogelijkheid om de vloer te vervangen? Geen probleem, er zijn genoeg andere manieren voor een make-over van je slaapkamerinterieur.

De kleuren van de natuur

Voor de landelijke sfeer is het cruciaal dat je de kleuren op orde hebt. Wit, grijs en lichte aardetinten zoals zand en taupe geef je de hoofdrol. In een landelijk interieur zie je namelijk altijd wel één van deze kleuren op de muur. Felle kleuren zijn uit den boze. Wel kun je hier en daar een donkerblauw of -groen accent aanbrengen. Zorg daarnaast dat je het daglicht genoeg ruimte geeft om de kamer te verlichten.

Grote meubels

Doorgaans typeert een landelijke inrichting zich door het gebruik van grote meubels zoals een ruime hoekbank en een grove houten eettafel. In de slaapkamer geldt dit bijvoorbeeld voor de kledingkast maar vooral ook voor het bed, dat bij voorkeur van hout is en een hoofdbord heeft dat mooi aansluit bij de achterwand. Daarin speelt een extra breed dekbed een belangrijke rol omdat het zorgt voor een bijzonder effect. Je bed krijgt namelijk zichtbaar meer volume en het geheel oogt minder strak.

 

Landelijk beddengoed

Het overtrek op je bed is bij uitstek de sfeerbepaler in je slaapkamer. Kies dus een rustig dekbedovertrek uit met eventueel strepen of ruiten, waarbij moet worden gezegd dat een effen dessin vaak nog de meeste luxe uitstraalt.

Binnen de landelijke woonstijl kun je met je beddengoed nog verschillende kanten op. Zo is een overtrek met breipatroon in de winter helemaal hot. Het past niet alleen uitstekend binnen de landelijke stijl omdat het je direct een warm gevoel geeft, als het gemaakt is van flanel is het nog lekker warm ook!

’s Zomers is de maritieme look met veel wit en een tikkeltje blauw erg populair. Je waant je vanzelf in een zonnig strandhuis. Of wat dacht je van een vrolijk overtrek met een fraai natuurtafereel?

Natuurlijke decoratie

Je zet het landelijke sfeertje nog meer kracht bij met bijbehorende accessoires. Denk aan een grote spiegel aan de muur, een rieten nachtkastje of een houten bank aan het voeteneinde van het bed. Met een deken of plaid van een natuurlijk materiaal zoals linnen of wol zorg je voor extra aankleding van het bed en maak je het plaatje helemaal compleet!

Nog meer inspiratie opdoen? Bekijk hier alle landelijke dekbedovertrekken >>

 

Vorig artikel
Slechte focus door slaaptekort
Volgend artikel
Welk beddengoed voor waterbed?