Welk beddengoed heb ik nodig voor mijn waterbed? [Overzicht]

Welk beddengoed heb ik nodig voor mijn waterbed?

Welk beddengoed voor waterbed?

Slaap je op een waterbed? Wist je dat je dan specifiek beddengoed nodig hebt? Raadpleeg ons overzicht om te zien welk beddengoed het beste past bij een waterbed.

Waterbed beddengoed

Wil je zo veel én zo lang mogelijk kunnen genieten van je waterbed? Dan is het erg belangrijk om bijbehorend beddengoed uit te kiezen. Wij leggen in het kort uit welk type hoeslakens, overtrekken en kussens het meest geschikt zijn. Zo haal je het maximale uit je waterbed!

Zoals je misschien al vermoedde, is het matras van een waterbed gevuld met water. Zo’n waterbedmatras zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht in bed. Dit helpt om goed te kunnen ontspannen waardoor pijnklachten afnemen of worden voorkomen. Je zult daardoor het gevoel hebben dat je zweeft. Watermatrassen zijn standaard tussen de 20 en 35 centimeter dik, gelijk aan boxspring matrassen. Daarom heb je voor het waterbed ook een boxspring of extra hoog hoeslaken nodig.

Hoeslaken waterbed

Het is belangrijk dat het hoeslaken goed om de hoeken van het watermatras past; op die manier blijft het laken perfect op zijn plaats. Het rekbare materiaal jersey is daarvoor enorm handig. Met een extra stevig hoeslaken gemaakt van dubbel jersey, dat een hogere draaddichtheid kent en net zo elastisch is, zul je bovendien de matrastijk er niet zomaar doorheen zien.
Is het in jouw situatie belangrijker dat het hoeslaken verkoelend is, bijvoorbeeld omdat je ’s nachts veel zweet? Dan raden we aan om te kiezen voor een katoenen hoeslaken.
Het mooie van een waterbed is dat je de temperatuur van het water zelf kunt bepalen. In de winter kun je daarmee voor de nodige warmte zorgen. Toch zullen er mensen zijn die het dan nog steeds koud hebben. Een hoeslaken van flanel biedt dan uitkomst en het voelt ook nog eens extreem zacht aan.

Bekijk hier welke maat hoeslaken je nodig hebt →

Molton waterbed

Met een molton hoeslaken onder je gewone hoeslaken bescherm je niet alleen de matrastijk tegen slijtage en vuil. Ook werkt de molton ventilerend én neemt hij je transpiratievocht op. Daarom is een molton niet alleen van belang voor de levensduur van het waterbedmatras, maar is het eigenlijk onmisbaar voor het nodige comfort.

Bekijk moltons voor matrassen tot 35 cm dik →

Hoofdkussen waterbed

De stevigheid van een matras is bepalend voor het type hoofdkussen dat er het beste bij past. Omdat een watermatras geschaard kan worden onder de zachte matrassen, is het ook zaak om er een zacht hoofdkussen bij te nemen. Op die manier krijgt je hoofd en nek altijd de juiste ondersteuning.

Bekijk zachte hoofdkussens →

Dekbedovertrek

Naast de nodige beddengoed essentials zijn er ook bepaalde dekbedovertrekken die goed bij een waterbed passen. Omdat een matras van een waterbed relatief hoog is, zijn extra lange dekbedovertrekken met dubbele doorlopende instopstrook ideaal om het goed in te kunnen stoppen. Tegenwoordig zijn de meeste overtrekken voorzien van dit type instopstrook, waardoor je ook voor op je waterbed een ontzettend ruime keuze hebt uit verschillende dekbedovertrekken.

Lees waarom je wel of niet je dekbedovertrek moet instoppen →

Gebruik jij ook speciaal beddengoed voor je waterbed?

Vorig artikel
Rivièra Maison Sturdy Stripe dekbedovertrek - green
Volgend artikel