De Boutique Chic trend: creëer jouw eigen luxe hotelkamer

De Boutique Chic trend: creëer jouw eigen luxe hotelkamer

Helemaal hot op dit moment: Boutique Chic. Typerend voor deze trend is de luxe hoteluitstraling met fluwelen stoffen, intense kleuren en exotische invloeden. Door de spannende mix van materialen en kleuren zorgt deze eigenzinnige stijl voor een knus en warm gevoel in de slaapkamer. Creëer het design dat je tegenkomt in de meest trendy hotels nu ook in je eigen slaapkamer. Durf jij het aan?

Opkomst van de Boutique Chic trend

Het ontstaan van een nieuwe trend gaat vaak gepaard met wat er speelt in de samenleving. Het gaat goed met de economie, we zijn uit de crisis. Deze omschakeling wordt weerspiegeld in de huidige interieurtrends. Eerst was de industriële woonstijl opkomend waarin veel meubelen werden hergebruikt. Nu het beter gaat met onze economie, hebben we drukke banen en meer geld te besteden waardoor we duurdere meubels en materialen kopen. We willen ons terugtrekken uit de gehaaste samenleving. Zo is er een nieuwe trend: Boutique Chic ontstaan. In deze chique woonstijl kunnen we ons onderdompelen in luxe en even ontsnappen aan de drukte.

Naar Boutique Chic trend >>

 

Intense kleuren

Boutique Chic is een meer stijlvolle en volwassen trend. Kenmerkend voor deze stijl zijn de intense kleuren zoals nachtblauw, emerald groen, bordeaux rood en okergeel. Vooral donkergroen is erg populair. Wees niet bang om donkere kleuren met elkaar te combineren. Ga dus lekker los met een dekbedovertrek in een weldadige bloemenprint of effen dessin in een diepe kleur. Ook de muren krijgen het te verduren. Kies een warme basis kleur voor op je slaapkamermuur en combineer met accessoires in andere warme kleuren. Ben je een echte durfal? Ga voor zwart. Ook een zwarte wand in de slaapkamer kan goed werken als echte statement.

Aaibare meubels

Onmisbaar in een Boutique Chic interieur zijn aaibare en luxe materialen. Rijke stoffen als fluweel en velours voelen heerlijk zacht aan en zijn ook nog eens een lust voor het oog. Verwerk deze stoffen in je meubels, denk aan een velourse plaid en sierkussens voor op bed of een fauteuil waar je eenvoudig kleding overheen kunt leggen. Denk ook aan een hoogpolig vloerkleed! Zo breng je eenvoudig meer luxe en kleur aan in je slaapkamer.

Een vleugje goud

Het mooie aan de Hotel Chic interieurstijl is dat je je helemaal mag uitleven qua accessoires. Combineer een stoer nachtkastje van staal of donker hout met een catchy lamp in gouden kleur, want subtiele goudaccenten mogen niet ontbreken. Of mix en match verschillende exotische accessoires, denk aan een lamp in de vorm van een ananas of aap en wees niet te zuinig met planten.


Van deze eigenzinnige woonstijl kunnen wij geen genoeg krijgen! En jij?

Vorig artikel
Welk beddengoed voor waterbed?
Volgend artikel
peuter-slapen-gaan-slaapritueel-doorslapen