5 tips om te stoppen met snoozen

5 tips om te stoppen met snoozen

De snooze-knop is misschien wel de meest geliefde knop van je wekker. Toch blijkt snoozen niet altijd even gezond te zijn en zou je er eigenlijk mee moeten stoppen! Er zitten namelijk verschillende nadelen aan elke dag snoozen. Met deze tips gaat het je zeker lukken om te stoppen.

De voordelen van stoppen met snoozen

Dat snoozen superfijn is om te doen, dat weten we allemaal wel. Toch blijken er ook voordelen te zijn als je zou stoppen met snoozen. Zo kun je natuurlijk langer slapen, omdat je je wekker later zet. Dat half uurtje extra slapen kan er voor zorgen dat je net wat meer uitgerust bent. Daarnaast houd je je lichaam niet voor de gek met nep-slapen, want laten we eerlijk zijn: tijdens het snoozen slapen we niet meer echt. We blijven gewoon liggen omdat ons bed heerlijk warm is, en we weinig zin hebben om die te verlaten.

Handige tips

Stoppen met snoozen lijkt in ieder geval het proberen waard. Met deze handige tips zorg je ervoor dat het je ook daadwerkelijk gaat lukken, en je niet na twee dagen weer de snoozeknop indrukt.

1 – Ga uit van je slaapcyclus

Terwijl je slaapt, ga je door verschillende stadia van slapen. Deze cyclus duurt steeds 90 minuten en gaat daarna over op de volgende. Of: je wordt wakker. Reken dus eens uit wanneer je precies in zo’n slaapcyclus zit. Word je midden in een cyclus gewekt door de wekker, dan ben je nog niet uitgeslapen en heb je zin om nog even te blijven liggen. Je moet dus wel even een lastige keuze maken, want ga je 7,5 uur slapen of meteen 9 uur? De ideale tijd om te gaan slapen moet je voor jezelf even uitproberen.

2 – Maak gebruik van een app

We hebben (bijna) allemaal een smartphone op ons nachtkastje liggen, dus dan kunnen we er maar beter gebruik van maken. Er zijn verschillende apps waarmee je in kunt stellen wanneer je ongeveer wakker wil worden. Stel dat je om negen uur op kantoor moet zijn, dan kun je aangeven dat je tussen zeven en acht uur gewekt wil worden door de wekker. De app meet dan hoe diep je slaapt, en wekt je op het moment dat je het lichtst slaapt. Zo word je meer uitgerust wakker en sta je sneller op.

3 – Zet je wekker op het moment dat je er écht uit moet

Want dan moet je wel opstaan, toch? Zorg er dan wel voor dat je niet gehaast aan de dag begint, want daar word je niet echt rustiger van. Bedenk hoeveel tijd je ongeveer nodig hebt om je klaar te maken en gun jezelf die tijd, maar niet veel meer. Zo heb je ook geen tijd om lekker lang te blijven snoozen.

4 – Ga op tijd naar bed

De beste oplossing is misschien gewoon wel om op tijd naar bed te gaan. We snoozen juist zo graag omdat we moe wakker worden en graag nog even verder willen slapen. Maar wat als we nou eens eerder naar bed gaan? Op deze manier word je als het goed is ’s ochtends beter uitgerust wakker. Let er dan ook op dat je elke avond rond dezelfde tijd naar bed gaat. Dit helpt je lichaam in een ritme te komen, waardoor deze ’s ochtends ook weet dat ‘ie wakker moet worden.

5 – Leg je wekker aan de andere kant van de kamer

Als je écht niet uit je bed kunt komen, leg je wekker dan aan de andere kant van de kamer. Of in ieder geval op een plek waar je er niet makkelijk bij kunt vanuit je bed. Zo moet je wel je bed uitkomen om die vervelende wekker uit te zetten. En probeer dan om niet alsnog snel terug in bed te kruipen!

5 tips om te stoppen met snoozenads/2017/03/5-tips-om-te-stoppen-met-snoozen.jpg” alt=”5 tips om te stoppen met snoozen” width=”230″ height=”574″ />

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel