Waarom een goed dekbed de investering waard is

Waarom het loont om te investeren in een goed dekbed

Goed dekbed = Goede slaap = Gelukkiger leven ♥ Investeren in een comfortabel dekbed wordt misschien wel de beste beslissing van je leven!

Een kwalitatief goed dekbed kent vele voordelen die je investering meer dan waard zijn. Lees waarom jij een succesvoller en gelukkiger leven zult leiden zodra je gaat slapen onder een comfortabel dekbed van goede kwaliteit.

Goed dekbed = Goede slaap

Voor een goede slaap zijn een aantal zaken belangrijk. Allereerst moeten zowel temperatuur als vochtregulatie in orde zijn. Daarnaast moet je lichaam zich van top tot teen kunnen ontspannen. Onder een goed dekbed zul je namelijk gemakkelijker in slaap vallen en een ongestoorde nachtrust tegemoet gaan.

Wat kan er zoal mis gaan? Een dekbed dat bijvoorbeeld te warm of te koud is verhindert goed slapen. Het is immers erg onprettig als het klam, zweterig of ruw aanvoelt. Bij een dergelijk gebrek aan comfort zul je meer moeite hebben om in slaap te vallen. Bovendien is de kans groot dat je meerdere keren per nacht met een onrustig gevoel wakker wordt. Dat moet je natuurlijk zoveel mogelijk zien te voorkomen.

Waarom is dit belangrijk? Uit onderzoek blijkt dat slecht slapen zorgt voor meer stress en een slechte concentratie. Je loopt dan gevaar om in een vicieuze cirkel te belanden. Dat geldt echter ook omgekeerd: door te slapen onder een luxe en goed dekbed treedt er namelijk een vliegwieleffect op. Hierdoor kun je de kwaliteit van je leven aanzienlijk verhogen. We lichten dit hieronder verder toe.

Een goed dekbed kan de kwaliteit van leven verhogen

Goede slaap = Gelukkiger leven

Het is bekend dat een goede slaap bevorderlijk is voor je prestaties overdag. Investeren in de nacht is dus investeren in de dag. Het maakt niet uit of je belangrijke tentamens moet maken, jezelf wilt bewijzen op je werk of overstijgen in de sport die je beoefent. Door jouw optimale nachtrust heb je overdag de energie om iets extra’s te doen en grote stappen vooruit te zetten. Opgedane kennis en leerzame ervaringen worden beter opgeslagen als je goed slaapt.

Een goed dekbed gaat daar zeker bij helpen en zorgt dus voor een zichzelf versterkend effect. Investeer je in een hoogwaardig dekbed? Dan investeer je in jezelf! Je prestaties in het dagelijkse leven gaan met sprongen vooruit. Je bent hard op weg om een gelukkig en welvarend mens te worden.

Een goed dekbed = gelukkiger leven

Wat verstaan we onder een ‘goed dekbed’?

Alles draait om de gebruikte materialen voor de vulling en de tijk. Dat laatste is een ander woord voor de omhulling van het dekbed. Het ideale dekbed is gemaakt van materialen die tijdens warme nachten ademend en vochtregulerend werken. Hierdoor voelt het lekker koel en luchtig aan. Gedurende de koude nachten daarentegen, werken tijk en vulling juist isolerend en houdt het dekbed zo je lichaamswarmte vast. Met andere woorden: onder een goed dekbed is het niet te warm of te koud maar altijd prettig slapen.

Verder moet het dekbed natuurlijk lekker zacht aanvoelen waardoor je lichaam in staat van totale ontspanning kan komen. Ken je dat hemels zachte gevoel waarbij het net lijkt alsof je op een wolkje ligt? Hoe vaak ervaar je dat nou werkelijk in je eigen bed? Juist, niet zo vaak hè? Dat kan beter!

Welk materiaal dekbed is het beste?

De absolute kampioen is een dekbed met een vulling van dons of wol. Kies daarbij een tijk die gemaakt is van katoen of een variant daarop zoals percale katoen, katoen-satijn of het extra dicht geweven katoen batist. Je beschikt dan gedurende het hele jaar over optimaal slaapcomfort.

Een belangrijk verschil met het zwaardere wol is dat een donzen vulling lichter van gewicht is. Wol zorgt daarmee in de winter voor nog net wat meer warmte. Dit is een afweging die je voor jezelf zult moeten maken. De voorkeuren verschillen tenslotte altijd per persoon. Een dekbed dat voor de één te warm is, kan voor iemand anders juist weer te koud zijn. Ben je een woeler in bed of heb je last van nachtelijk transpiratie? Een katoenen dekbed is dan voor jou dé keuze.

Dit soort specifieke wensen van de consument vormen precies de focus van merken als Duvet Doré, Snoozing en Heckettlane. Zij gebruiken alleen de meest comfortabele materialen om ook voor jou het perfecte dekbed te maken. Daarbij gaat kwaliteit boven kwantiteit en draait alles om de ontwikkeling en de verbetering van het product.

Het tegenovergestelde geldt voor de massaproductie voor grote winkelketens. Bij zulke producties op grote schaal wordt bovendien meer gebruik gemaakt van minder comfortabelere materialen. Denk aan een tijk van microvezel en een synthetische vulling van bijvoorbeeld polyester. Die goedkopere opties lijken op het eerste gezicht aantrekkelijk, maar gaan jouw nachtrust niet naar een hoger plan tillen. Realiseer je ook even dat een wollen dekbed ‘een leven lang’, zo’n 80 jaar lang, mee gaat. Een duurzame keuze, waar jij en uiteindelijk dus ook je portemonnee vrolijk van wordt!

Vorig artikel
slapen-in-de-jungle-de-lion-king
Volgend artikel
tips-samenwonen-interieur-verschillende-smaken-combineren