Tips voor samenwonen: zo combineer je twee smaken in één interieur!

Tips voor samenwonen: zo combineer je twee smaken in één interieur!

tips-samenwonen-interieur-verschillende-smaken-combineren

Yes, jullie gaan samenwonen! Van onbegrensde prille liefde naar een serieuze stap in jullie relatie. Want als je gaat samenwonen met je lief kan dit nog wel eens discussies opleveren over de inrichting van jullie nieuwe stek. Zijn smaak is wellicht totaal anders dan die van jou of jullie hebben een dubbele inboedel en tja, welke meubels ga je dan houden? Hierdoor kan het lastig zijn om het eens te worden over de styling van jullie huisje. Hoe pak je dit aan? Maar vooral: hoe maak je samen met je partner van jullie huis ook echt een thuis?

Maak een moodboard: wat wil jij, wat wil hij?

Voorbeeld moodboard

Om een duidelijk beeld te krijgen van wat jullie allebei wel en niet mooi vinden, is het handig om een lijstje en moodboard te maken. Schrijf los van elkaar op wat je wel en niet wilt in huis. Denk hierbij aan het soort meubels, kleuren, bank en stijl. Noteer daarnaast ook de top drie van spullen die je graag mee wilt nemen naar jullie nieuwe stek. Bijvoorbeeld omdat deze spullen van sentimentele waarde zijn. Om een beter beeld te schetsen van jullie smaak is het verder slim om los van elkaar een moodboard te maken. Knip plaatjes uit woontijdschriften die je mooi vindt en plak ze op het moodboard. Denk ook aan kleurstalen, stoffen en accessoires. Op die manier leer je elkaars stijl goed kennen en zul je hier beter overeenkomsten in vinden.

 

Liever niet knippen en plakken? Op Pinterest kun je eindeloos veel woon- en slaapkamerinspiratie opdoen en eenvoudig je eigen moodboard maken!

 

Doe concessies

Vind jij een hemelbed in de slaapkamer helemaal geweldig of wil hij koste wat het kost die lelijke kolossale bank in de woonkamer? Natuurlijk zijn jullie als twee tortelduifjes helemaal in love, dat betekent nog niet dat jullie het ook op interieurgebied met elkaar eens zijn. Zorg er dus voor dat jullie de lijsten en moodboards combineren tot een geheel. Uiteraard zullen niet al jouw woonwensen in vervulling gaan, want het huis is een plek waar jullie je beiden thuis moeten voelen. Compromissen sluiten en een beetje water bij de wijn doen hoort er nu eenmaal bij. Met het doen van een paar concessies kom je al een heel eind.

Mix mannelijke en vrouwelijke meubels

Als jullie gaan samenwonen is de kans groot dat je aan spullen geen gebrek hebt, zeker niet als jullie daarvoor al op jezelf hebben gewoond. Ruim op voordat je gaat verhuizen en gooi spullen weg waar je niet meer naar omkijkt of die je wellicht dubbel hebt. Zo zorg je, misschien met pijn in het hart, wél voor extra ruimte in jullie nieuwe stek. Creëer daarnaast een mix van mannelijke en vrouwelijke meubels. Een mannelijk interieur is vaak eenvoudig ingericht met grote meubels, terwijl een vrouwelijk interieur meestal veel decoratie bevat. Als je die twee combineert krijg je een interieur dat in balans is.

Ontbreekt er nog iets aan inrichting of zijn jullie oude spullen beu? Mooi, dan kunnen jullie samen gaan shoppen! Wanneer jullie samen inkopen gaan doen voor jullie huis zul je merken dat het ook echt een huis van jullie samen wordt, in plaats van die billy-boekenkast van hem of haar. Tijd om ook eens te kijken naar wat voor uitzet je nog nodig hebt voor in de slaapkamer. Hier vind je de nodige beddengoed essentials.

 

 

Mancave & plek voor twee

Alles is tot in de puntjes geregeld. Jullie blijven echter op één punt blijven jullie steken. Wil jij graag een mooi ingerichte woon- en slaapkamer, maar kan hij echt geen afstand doen van zijn game installatie of pokertafel? Richt dan een kamer in als mancave waar hij zijn eigen hobbyruimte heeft, zolang jij maar het gezag houdt over de inrichting van de slaapkamer. Goede compromis, toch?

Tot slot: samen klussen

Eenmaal in jullie woning kunnen jullie met behulp van de moodboards echt aan de slag gaan. Schakel hulp van vrienden en familie in om muren te schilderen, vloeren te leggen en meubels te verhuizen. Zo gaat het niet alleen twee keer zo snel, het is ook een fijne manier om elkaars vrienden en familie beter te leren kennen. Geef tot slot een persoonlijke touch aan jullie huis door een gezamenlijk project, denk hierbij aan een mooie fotowand van jullie samen of een zelfgemaakte bedombouw of salontafel. Zo wordt jullie huis een echt thuis.

Heb jij nog tips voor het combineren van twee interieurs? Of tegen welke problemen loop jij aan met samenwonen? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen. 

Vorig artikel
Goed dekbed = Goede slaap = Gelukkiger leven ♥ Investeren in een comfortabel dekbed wordt misschien wel de beste beslissing van je leven!
Volgend artikel
Korter slapen in de zomer