De lekkerste ontbijtrecepten voor Valentijnsdag

De lekkerste ontbijtrecepten voor Valentijnsdag

De lekkerste ontbijtrecepten voor Valentijnsdag

Een heerlijk ontbijtje op bed op Valentijnsdag, een meer romantische manier om je lief in het zonnetje te zetten is er niet, toch? Maar wat zet je dan op tafel, of uhm… op  bed? Wij hebben 10 ontbijtrecepten voor je die behalve onwijs lekker, ook nog eens super simpel zijn!

Valentijn ontbijt recepten

Het is alweer bijna Valentijnsdag! Eigenlijk is Valentijn vooral een commercieel feest geworden waar grote cadeaus, clichématige presentjes centraal staan. Maar voor een liefdevol gebaar hoef je het niet groots aan te pakken, geef eens iets anders dan parfum en verras je partner met een overheerlijk verwenontbijtje. Liefde gaat tenslotte door de maag.

1.Wentelteefjes

Snijd 2 sneetjes brood in de vorm van een hartje of gebruik een hartvorm. Klop een ei los met 100 ml melk in een diep bord. Voeg 1 zakje vanillesuiker en een snuf kaneel toe en klop er doorheen. Leg een sneetje brood in het eimengsel, niet te lang anders gaat hij stuk. Verhit een koekenpan met een beetje boter of margarine. Leg de boterham in de pan en herhaal dit ook met het andere sneetje brood. Bak het brood in hartvorm ongeveer 2 minuten aan weerszijden tot deze mooi bruin is. Strooi er een beetje poedersuiker over voor een mooi effect.

2. Yoghurt met hartjesfruit op een stokje

Een simpeler Valentijn ontbijt kan haast niet én het ziet er ook nog eens vrolijk uit!

3. Broodjes in hartvorm

Enige wat je nodig hebt is een eenvoudig broodrecept en een bakblik in hartjesvorm of een steker om de harten uit te steken.

 

4. Gebakken eitje in hartvorm

Dit eitje is met liefde gebakken. Steek met een bakvormpje een hartje uit een boterham. Smelt vervolgens boter of olie in een pan, leg de boterham erin en in tik een eitje kapot in het hart. Even bakken, let op dat het niet aanbrandt…et voilà!

5. Roodfruit smoothie

Gooi 1 banaan, bevroren roodfruit, 1/3 beker yoghurt en een klein scheutje jus d’orange in een blender. Goed mixen. Garneer de smoothie af met 3 frambozen en een leuk rietje.

6. Scrambled eggs met bacon

Bak de bacon in een pan en leg ze op een bordje. Smelt 20 gram boter zachtjes in een steelpannetje voor de scrambled eggs. Klop 4 eieren los met 4 eetlepels melk of room. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schenk de eieren bij de gesmolten boter en roer voortdurend in ‘achtjes’ zodat het ei niet aan de pan blijft kleven. Neem de pan van het vuur als de eieren nog een beetje lobbig zijn en voeg nog 10 gram boter en eventueel wat bieslook erdoor.

7. Harten wafels met slagroom & aardbeien

Zelf wafels maken is niet heel ingewikkeld. Het enige wat je nodig hebt is een wafelijzer. En heb je hartvormige wafelplaten? Dan is het helemaal top voor Valentijn! Meng 300 gram bloem en 10 gram bakpoeder in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg een snufje zout, 75 gram suiker, 100 gram gesmolten boter en 2 eieren toe. Leng langzaam aan met 500 ml (halfvolle) melk en laat het beslag een uurtje rusten. Bak de wafels vervolgens 5-6 minuten. De wafels eet je als ontbijt heerlijk met een toef slagroom en verse aardbeien.

8. Cinnamon rolls in hartjesvorm

Alles waar kaneel in zit is natuurlijk hartstikke lekker. Deze kaneelbroodjes zijn heerlijk, je kunt ze eenvoudig vormen tot een hartje en nog een voordeel: het duurt maar een klein half uurtje voordat je kan aanvallen.

9. Red velvet pannenkoeken

Pannenkoeken als ontbijt op Valentijnsdag? Waarom ook niet! Met deze chique red velvet pannenkoeken mag jouw valentijn je wel iedere ochtend verrassen 😉

10. Scones

Deze Britse scones horen eigenlijk bij een high tea, maar als Valentijns ontbijt zijn ze ook heerlijk. Een groot voordeel: je kunt de scones ook ruim van tevoren maken en tot gebruik invriezen.

Verwarm eerst de oven voor op 225 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Zeef 250 gram bakmeel, 2 1/2 theelepel bakpoeder en 1/2 theelepel zout in een grote kom. Voeg 1 zakje vanillesuiker en 2 eetlepels suiker toe. Snijd 50 gram ongezouten roomboter met 2 messen door het meel. Klop vervolgens 1 ei met 75 milliliter melk los. Bewaar ½ eetlepel van het ei-melkmengsel voor bestrijken van de scones en voeg de rest toe aan het meelmengsel. Kneed alles tot een  deeg.

Rol het deeg uit tot een lap van 1.5 cm dik. Steek met een uitsteekvormpje of met behulp van een glas 8 rondjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Bestrijk met het achtergehouden ei-melkmengsel. Bak de scones in het midden van de oven in circa 10 minuten lichtbruin en gaar. Laat de scones uit de oven even afkoelen en serveer met jam en clotted cream.

Met deze lekkere ontbijtjes kun je het hart van jouw lief (nogmaals) veroveren. Fijne Valentijn!

Verras je partner op Valentijnsdag naast een romantisch ontbijtje op bed ook met een romantische slaapkamer. Bij Smulderstextiel.nl laten we je zien hoe je van je slaapkamer de meest romantische plek in huis maakt. Sierlijk, zacht en rijke materialen; ontdek de romantische woonstijl.

Vorig artikel
Slaap de hele nacht door met deze tips
Volgend artikel
Waarom wrijf je in je ogen als je moe bent