Kat in bed? Niet doen! 9 redenen om de kat te verbannen uit de slaapkamer

Kat in bed? Niet doen! 9 redenen om de kat te verbannen uit de slaapkamer

Kat in bed? Niet doen!

Purrr purrr, lief hé zo’n spinnende kat in bed. Je bent niet de enige die het gezellig vindt. Zo’n 60 procent van alle kattenbaasjes laten zelfs de kat in bed slapen. Slim is dat echter niet, want een kat in bed is een stuk viezer dan je denkt. Daar kan een keertje extra verschonen echt niet tegenop. Door deze 9 redenen slaap jij NOOIT meer met een kat in bed!

1 – Katten zijn vies

Ja oké, katten wassen zichzelf heel de dag. Maar heb je ze ooit de tong zien poetsen? I don’t think so! En daarbij, ze likken ook onder de staart. Jij wordt toch ook niet schoon door je lichaam te wassen met wc-papier? Nee, zelfs na al dat ‘wassen’ zitten in het zachte kattenvachtje nog genoeg bacteriën en ander viezigheid.

2 – Allergieën

Wanneer je kat lekker in bed ligt, dan is de kans groot dat ze zichzelf eerst even lekker gaan wassen. Tijdens dit kattenwasje verliezen ze ook nog eens flink wat huidschilfers en deze komen dan terecht in bed. Dat op zich is al een vies idee, maar het vergroot ook nog eens de kans op een allergische reactie. Want die huidschilfers daar zijn huisstofmijten dol op! Daar zit je met een allergie natuurlijk niet op te wachten.

3 – Ze likken ook jou

Na het kattenwasje likken ze vaak ook nog graag even aan jouw blote arm, hand, been of ander lichaamsdeel waar ze toevallig in de buurt liggen te spinnen. Dat is misschien een lief gebaar, totdat je bedenkt waar jouw kat zich ook alweer allemaal wast met diezelfde tong. Iew!

4- Overal haar!

Heb je weleens dat verhaal gehoord over een meisje dat een haarbal in haar buik had? Waarschijnlijk is het gewoon een broodje aap, maar het is wel waar dat katten echt overal haren achterlaten. En of je die nu wel of niet inslikt in je slaap, hygiënisch kan het rollen in kattenharen niet zijn.

5 – Vlooien en teken

Niemand zit vast te wachten op vlooien in bed, maar dat kan ook zomaar gebeuren met een kat in bed. Een kat kan nu eenmaal vlooien of teken hebben en deze kunnen katten er echt niet zelf uitlikken. De kleine parasieten kunnen terwijl je slaapt zelfs overspringen in jouw zachte haren, vooral als je kat lekker tegen je hoofd aan kruipt in bed.

6 – Rode jeukende bultjes

Heb je last van rode jeukende bultjes? Je kat zou zomaar eens de oorzaak kunnen zijn. In de vacht leven namelijk minuscule mijtjes en deze kunnen overlopen van dier naar mens. Deze vachtmijtjes zorgen voor flinke irritaties in de vorm van rode jeukende bultjes op de armen en benen.

7 – Oogproblemen

Ook ander mijten kunnen flink irriteren. Zo ook de zogenaamde ‘demodex’ die ook van dier naar mens kunnen overlopen. Volgens onderzoek leven deze mijtjes bij maar liefst 80 procent van diereneigenaren in de wimpers en/of wenkbrauwen. Getsie! En deze zorgen voor jeuk, opgezette ogen en op lange termijn zelfs voor permanente schade aan je ogen. Gelukkig zijn deze oogmijten zeldzaam bij katten, maar toch.. het idee alleen al.

8 – Ze laten je nooit heel de nacht slapen

Niet zo ernstig als bovenstaande redenen, maar een kat laat je nooit eens ongestoord slapen. Ze willen aandacht, spelen en het liefst van of met jou! Dat betekent dus ’s nachts eruit om even te knuffelen en te spelen. Of wanneer ze maar niet ophouden met miauwen, even de slaapkamerdeur opendoen. Zo kunnen zij lekker gaan spelen, zonder dat jij wakker hoeft te blijven.

9 – Een dodelijke lik

Een lik van een kat kan trouwens enorm gevaarlijk zijn. Likt jouw kat namelijk net iets te dicht bij je oog, dan kan je zomaar een oogontsteking krijgen. In de bek van de kat leeft namelijk de kattenkrab-bacterie en deze kan voor flinke ontstekingen zorgen. Ook zijn er verhalen bekend dat een 9-jarig jongetje de pest kreeg na een lik van een zieke kat. Of van een baby die hersenvliesontsteking kreeg door een kat.

En mag bij jou nog de kat in bed slapen?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
welk hoeslaken moet ik kiezen?
Volgend artikel
Snoozing Jersey Matrasbeschermer waterdicht PU