Wie is er net zo lui als een koala? | Grappige feitjes

Wie is er net zo lui als een koala?

Wie is er net zo lui als een koala?

We kennen allemaal wel iemand die de hele dag door kan slapen. Net opgestaan en niet veel later alweer moe? Of überhaupt niet de fut hebben om vanonder de dekens te stappen? Dat lijkt verdacht veel op het gedrag van een koala! Lees hier meer over het bijzondere slaappatroon van dit buideldier.

‘Jong geleerd, …’

De luie levensstijl van de koala begint al direct na de geboorte. Een jonge koala komt de eerste zes maanden niet uit de buidel van de moeder. Zodra het beestje te zwaar en de buidel te klein wordt, kruipt de kleine luilak op de rug van mama koala om daar nog eens een half jaar door te brengen.

Volwassen koala’s slapen zo’n 20 uur per dag en daarmee zijn ze de grootste slapers van alle dieren. Zodra de schattige boomknuffelaars wakker zijn, besluiten ze wat eucalyptusbladeren weg te knagen. Daarnaast kijken ze of ze op het gebied van de voortplanting nog een slag kunnen slaan. Vervolgens is de pijp weer leeg en dommelen ze op het gemakje in. De slaapkoppen hebben niet genoeg energie om meer dan 2 tot 6 uur per dag actief te zijn omdat ze relatief weinig eten.

Ben jij net zo lui als een koala?

Dan kun je twee dingen doen. Je kunt er uiteraard vrede mee hebben dat je net als een koala altijd lekker wilt blijven slapen of luieren. Probeer dan ook eens om in een boom te slapen. Als koala’s er graag 20 uur per etmaal in slapen moet het toch wel wat bijzonders zijn!

Net als een koala in een boom slapen

Of je kunt natuurlijk ook gewoon je leven beteren door een regelmatig slaappatroon aan te nemen, op je voedingspatroon te letten en voor voldoende beweging te zorgen overdag.

Wij mensen zijn het, in tegenstelling tot die koala’s, totaal niet gewend om onze tijd door te brengen in een boom. Dat zal qua comfort dus wel een beetje tegenvallen. Of misschien ben je wel super bang om eruit te vallen? Dat slaapt ook niet echt lekker. Houd het dan maar gewoon op je vertrouwde bed en maak het jezelf gemakkelijk met heerlijk beddengoed van Smulderstextiel.nl!

Wedden dat je gemakkelijker op zult staan?

Nog meer natuur in jouw slaapkamer

BRON: NATUUR-WERELD.BE
Vorig artikel
Donzen dekbedden van Silvana
Volgend artikel
Furry Friends flanel dekbedovertrek - De 15 mooiste sinterklaascadeaus van SNURK