Ontdek de weelde van een Silvana donzen dekbed | Perfecte nachtrust

Ontdek de weelde van een Silvana donzen dekbed

Donzen dekbedden van Silvana

Word jij ’s nachts rillend van de kou wakker? Dan zou het goed kunnen dat je dekbed niet voldoende warmte biedt. Met deze donzen dekbedden van Silvana is dat probleem verleden tijd.

De luxe donzen dekbedden van Silvana zorgen voor een optimale nachtrust. De dekbedden zijn bovendien geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. Dit komt door de speciale tijk van percale katoen of katoen-satijn die extra dicht geweven is. Verder onderscheiden we bepaalde warmteklassen, waarbij warmteklasse 1 het warmst is en warmteklasse 4 het koelst. Meer informatie over de verschillende warmteklassen vind je hier.

Wat is er zo goed aan dons?

Donzen dekbedden zijn lichter dan wollen dekbedden, maar omdat dons een zeer hoge isolatiewaarde heeft houdt het je lichaamswarmte goed vast. Daarom zijn deze dekbedden ideaal in de winter. Ook in een koude slaapkamer hoef je dus niet te bibberen in bed en zul je ongestoord door kunnen snurken. Onder het gecertificeerde eendendons slaapt iedereen comfortabel én hygiënisch. Het materiaal voert transpiratievocht namelijk ontzettend goed af. Het dekbed regelmatig luchten en opschudden is al genoeg om het niet klam aan te laten voelen.

De beste donzen dekbedden van Silvana

Silvana Temprite Tuvalu donzen dekbed - Donzen dekbedden van Silvana

Hoe groter het aandeel eendendons in de vulling, hoe luxer en comfortabeler het dekbed is. En hoe hoger het vulgewicht, hoe dikker en dus warmer het donzen dekbed is.
Het Temprite Tuvalu dekbed is de lichtste van de Silvana donzen dekbedden. Het heeft een vulgewicht van 500 gram, bestaande uit 90% eendendons en 10% eendenveertjes en valt in warmteklasse 3. Het bijzondere aan dit dekbed is dat het buitengewoon warmteregulerend is doordat het een overschot aan lichaamswarmte vasthoudt en dit weer vrijgeeft zodra het nodig is. Climate Control in je dekbed, ideaal voor mensen die het dan weer te warm en dan weer te koud hebben.

 

De vulling van het Spitsbergen dekbed heeft dezelfde samenstelling, maar door het hogere vulgewicht van 600 gram valt het in warmteklasse 2.
Het Royale dekbed biedt extra comfort met een vulling van 100% eendendons. Omdat het niet de relatief zwaardere veertjes bevat is het vulgewicht met 575 gram iets lager. Dit extra luxe dekbed valt echter nog steeds in warmteklasse 2. Dat slaapt heerlijk warm in de winter!

Donzen 4-seizoenen dekbedden

Een aantal van de donzen dekbedden zijn er ook in 4-seizoenen variant. Dit type dekbed bestaat uit een zomerdeel (warmteklasse 4) en een herfstdeel (warmteklasse 3). Zodra de winter nadert zijn deze handig aan elkaar vast te maken door middel van manchetknoppen. Je hebt nu een extra dik, warm en zacht winterdekbed met warmteklasse 1!

Meer informatie?

Klik op het plaatje van het dekbed waarin je bent geïnteresseerd en lees de productinformatie door. Let vooral op de vulling, het vulgewicht en de warmteklasse van het dekbed. Als het goed is krijg je al een helder beeld van welk dekbed het beste bij jou past. Ben je er nog niet helemaal uit? Probeer dan ook eens de handige Silvana dekbedkiezer.

Bekijk hier alle donzen dekbedden van Silvana

Twijfel je over welke maat dekbed je nodig hebt? Lees dan ons advies!

Vorig artikel
blogreizen
Volgend artikel
Wie is er net zo lui als een koala?