6 tips voor een heerlijk Paasontbijt

6 tips voor een heerlijk Paasontbijt

Paasversiering

Het Paasweekend staat weer voor de deur! Dit lentefeest wordt vaak gevierd met een heerlijk paasontbijt of lunch en natuurlijk heel veel eieren. Het huis wordt versierd met vrolijke bloemen en allerlei paasdecoratie. Maak het deze dagen extra gezellig aan tafel. Of je nu van plan bent lang uit te slapen of dat je juist een vroege vogel bent (misschien dankzij de kinderen), met deze 6 tips maak jij van het Paasontbijt een succes!

1. Mooi gedekte tafel

Met Pasen is het gezellig om met zijn allen aan tafel te ontbijten of lunchen. Een goede aankleding van de tafel begint al met een tafellaken. Met een effen gekleurd tafellaken geef je de tafel meteen al een luxe uitstraling. Zet er een vaas met vrolijke gele narcissen en wat paastakken bij en maak het geheel af met een mooie karaf water met partjes fruit. Meer tips lees je in ons andere blog voor een mooi gedekte tafel.
Gedekte tafel voor Pasen

2. Eieren

Wat is Pasen zonder eieren? Traditioneel zoeken kinderen ’s ochtends buiten naar verstopte paaseieren. Daarnaast worden met Pasen ook vaak gekookte eieren beschilderd. Dit is niet alleen een leuke activiteit voor kinderen, maar het ziet er ook vrolijk uit op de ontbijttafel. Wil je dit jaar een keer iets anders dan gekookte eieren? Zet dan eens gevulde eitjes, een gepocheerd ei of scotch eggs op tafel.

3. Broodjes

Brood is er in vele verschillende varianten zoals witbrood, brioche en krentenbrood. Met het paasontbijt kan een paasbrood natuurlijk niet ontbreken. Wat je verder ook voor broodsoorten kiest, je stemt het helemaal zelf af op je gezinsleden. Kies daarnaast voor een mix van kleine broodjes dan zit er altijd voor iedereen wel iets tussen. Voor de kinderen is het leuk om broodjes in de vorm van een haan of paashaas te serveren.

4. Croiffles en Cruffins

Dit klinkt heel ingewikkeld, maar is het zeker niet. Deze foodhypes zijn overgewaaid uit Amerika en perfect voor het paasontbijt. Een croiffle is een wafel van croissantdeeg en een cruffin is een muffin gemaakt van croissantdeeg. Heel eenvoudig om te maken en de kinderen kunnen hier gezellig bij helpen. Je kunt deze ook de dag van tevoren maken zodat je ze heerlijk als ontbijt op bed kunt opeten.

Ontbijt op bed

5. Fruit

Naast al die heerlijke paasgerechten is het ook belangrijk om onze vitamines binnen te krijgen. Fruit hoeft niet perse saai te zijn. Vul bijvoorbeeld eens een warme wrap met stukjes appel, rozijnen en kaneel. Of serveer gesneden stukjes fruit in de schillen van uitgeperste sinaasappels. Met koekjesvormpjes steek je het fruit in leuke vormen uit. Of maak een smoothie, die je in leuke glazen serveert.

6. Soep

Misschien niet direct waar je aan denkt bij het paasontbijt, maar als bij de brunch en lunch kan een soepje niet ontbreken. Ga voor een klassieke tomatensoep of maak een lekkere groentesoep van asperges of courgette. Je kunt de soep opdienen in een glaasje als amuse, maar het is ook leuk om het soepje op te dienen in een broodkommetje. Het is heel simpel om te maken, maar ziet er onwijs leuk uit.

De Lente op bed

Teveel gegeten? Ga dan na het eten even een rondje wandelen en geniet van de natuur. De frisse lucht en de zonnestralen (als die er zijn) doen je goed. Na al die activiteiten wil je natuurlijk ook lekker uitrusten. Met een dekbedovertrek uit de nieuwe voorjaarscollectie gaat dat zeker lukken. Of verras iemand anders met zo’n vrolijk overtrek omdat we deze Pasen niet met de hele familie en vrienden bij elkaar kunnen komen. Maak er ondanks alles een fijn Paasweekend van!

Wat is jullie favoriete ontbijtrecept met Pasen?

Vorig artikel
iSeng Flower dekbedovertrek
Volgend artikel
VTWonen Natural Stone dekbedovertrek