How to style: Wild Wonder, kleur van het jaar 2023

How to style: Wild Wonder, kleur van het jaar 2023

Riviera Maison dekbedovertrek Palm Parade

Natuur en verwondering: om het nieuwe jaar vol optimisme te beginnen heeft Flexa de lichte aardetint Wild Wonder verkozen tot Kleur van het jaar 2023. En wij van Smulderstextiel begrijpen maar al te goed waarom! Wie heeft er in dit koude en donkere seizoen nou geen behoefte aan wat extra warmte, sfeer en licht? Dus laat je inspireren en neem alvast een voorproefje op de lente en de zomer!

Licht en sfeervol Wild Wonder

Wild Wonder is een sfeervolle zandkleur die doet denken aan goudgele korenvelden met een lichtgroene ondertoon. Daardoor speelt deze kleur subtiel met het licht. In ruimtes waar natuurlijk zonlicht naar binnen schijnt, geeft deze warme kleur dan ook vanzelf een gevoel van ruimte en rust. In een donkerder huis met veel sfeerverlichting komt juist die groene ondertoon naar boven waardoor een kalmerende en vertrouwde sfeer wordt gecreëerd. Geen Wonder dat je de kleur van het jaar 2023 niet alleen in woonaccessoires en muurverf ziet opduiken, maar natuurlijk ook in onze dekbedovertrekken!

De natuurlijke en wonderlijk veelzijdige Kleur van het Jaar 2023

Wild Wonder is niet alleen een neutrale, maar ook een bijzonder veelzijdige kleur die zich fraai laat combineren met diverse interieurstijlen en kleuren. Doordat de kleur staat voor puur natuur, komt zij helemaal tot haar recht in de Scandinavische en de landelijke woonstijl. Maar denk ook aan de Wabi Sabi-trend die onze interieurs verovert. Met de perfectie van imperfectie als uitgangspunt speelt deze trend immers ook met kleuren, materialen en texturen uit de natuur. Hout, riet, leer, steen wisselen elkaar af in warme aardetinten, zoals beige, bruin, taupe en grijs. De groene ondertoon maakt van Wild Wonder bovendien een prachtige toevoeging voor het tropische kleurenpalet van de Back to Nature trend. Tenslotte mag ook zeker de trend 70’s Retro niet ontbreken in dit rijtje. In combinatie met andere sfeervolle trendkleuren als terra en groen geeft dit warme geel jouw nostalgische woon- of slaapkamer een hippe vintage look.

Wild Wonder: haal de wilde natuur in huis

De bijzondere kleur past perfect in een natuurlijk kleurenpalet, zoals het donkerbruin van het Essenza Felipa dekbedovertrek of het donkergroen van het Austin dekbedovertrek van Kardol. Maak de stijlvolle look compleet met een bedsprei in de kleur Wild Wonder, zoals het Essenza Julia sprei Cafe Noir. Dankzij het vleugje groen, gaat ook het streeppatroon in frisse groentinten van het dekbedovertrek Mikkeli van Marc O’Polo hand in hand met deze warme aardetint. Dus neem gerust een potje Wild Wonder-muurverf en geef je slaapkamer een moderne, gezellige uitstraling.

Niet alleen natuurkleuren, maar ook natuurdessins gaan goed samen met de kleur van het jaar 2023, dat spreekt voor zich. Zoals het Repose dekbedovertrek van Beddinghouse. Dit prachtige overtrek is afgewerkt met een handgeschilderd landschapsmotief in zachte tinten groen, beige en grijs. Om je te helpen met kiezen hebben we de mooiste natuurkleuren en -dessins voor je uitgezocht en samengevoegd in een mooie collage.

De kleur van het jaar Wild Wonder maakt je huis weer zen

Kan jouw slaapkamer wel een vleugje zen gebruiken? Dan wordt de kleur Wild Wonder ongetwijfeld ook jouw Kleur van het Jaar! Door deze rustgevende zandkleur te combineren met andere lichte tinten zijn yin en yang meteen weer in balans. Neem bijvoorbeeld het Essenza Maere dekbedovertrek met zijn witte achtergrond met daarop een elegante klassieke bloemenprint in Chintz-stijl. Of laat de kleur Wild Wonder stralen in combinatie met verfijnde bloemmotief van het The Ivy dekbedovertrek van Kardol. En wat dacht je van een paar mooie sierkussens op het bed in de kleur Wild Wonder?

Wild Wonder met grijs: een tijdloos duo

Door te spelen met Wild Wonder en verschillende grijstinten creëer je moeiteloos een ingetogen moderne sfeer. Ideaal als je van een rustgevend, knus en strak interieur houdt. Door deze aardetint als accentkleur toe te voegen in een minimalistische slaapkamer met veel witte, grijze en zwarte accenten voelt het geheel net wat zachter en warmer aan. Ga bijvoorbeeld voor het Marnix flanel dekbedovertrek in de kleur Grey. In het ruitdessin van dit overtrek zie je naast grijs en zwart ook de zandgele trendkleur subtiel terugkomen voor een eigentijdse maar sfeervolle look.

Wild Wonder: de perfecte basis voor warme prints & tinten

Ook als je op zoekt ben naar wat meer warmte in huis is de kleur van het jaar 2023 Wild Wonder de perfecte keuze. Doordat deze nuance in hetzelfde warme kleurenpalet valt met oranje, rood en paars, kun je deze moderne kleuren gemakkelijk samenbrengen in een knus en stijlvol interieur. Een goed voorbeeld is het Raya dekbedovertrek van Beddinghouse in de kleur terra. Het enige wat je nu nog hoeft te doen om je slaapkamer cocoonproof te maken is een paar (geur)kaarsen aansteken!

Blauw + Wild Wonder = de perfecte kleurenmatch!

Tot slot is ook de kleur blauw een prachtige match met Wild Wonder, of je nu kiest voor donkerblauw of petrol. Deze complementaire kleuren zorgen namelijk voor een mooi contrast waardoor ze elkaar te versterken, net zoals zwart en wit. Zeker in een wereldse woonstijl komen dit soort gewaagde Wild Wonder combinaties helemaal tot hun recht. Het Yahya dekbedovertrek van Kayori laat zien hoe mooi de Kleur van het Jaar 2023 staat in een wereldse slaapkamer. Ook het donkerblauwe getekende landschap van het From Afar dekbedovertrek van At Home geeft jouw interieur een fijne bohemian vibe. Dus verwen jezelf met een stijlvolle plaid of een sierkussentje in de kleur Wild Wonder en verander je slaapkamer in een sprookje uit Duizend-en-één-Nacht!

Hoe ga jij de kleur van het jaar 2023 combineren? Is het een nieuw dekbedovertrek of toch een paar prachtige woonaccessoires? 

Vorig artikel
iSeng Flower Mix dekbedovertrek
Volgend artikel
Marnix dekbedovertrek Beddinghouse