Stoere ruiten voor een knusse wintersfeer

Stoere ruiten voor een knusse wintersfeer

Marnix dekbedovertrek Beddinghouse

Ruitpatronen zijn echte feel good klassiekers. Of je nu gaat voor een stoere Schotse ruit in de winter of luchtige Franse Vichy-ruitjes in de zomer: met een geruit dekbedovertrek geef je jouw bed moeiteloos een sfeervolle en elegante uitstraling. Ons assortiment biedt verschillende ruitmotieven in allerlei stijlen en kleuren, zodat je ongetwijfeld een overtrek vindt dat bij jouw interieur past. Laat je inspireren en maak het extra gezellig deze winter!

Stijlvolle Schotse ruiten

Wie kent hem niet: de Schotse kilt? Deze traditionele geruite rok werd vroeger gemaakt van geweven stof of tartan. Iedere clan droeg zijn eigen ruitpatroon, zodat je de clanleden eenvoudig kon herkennen aan de verschillende lijnen en kleuren. Eeuwen later is ’s werelds bekendste ruitdessin terug van nooit weggeweest en niet meer weg te denken van de catwalk… en uit onze interieurs! Met de authentieke houthakkersmotieven van een Schots geruit dekbedovertrek breng je vanzelf wat extra warmte, sfeer en gezelligheid in de slaapkamer. Zeker als dat overtrek dan ook nog gemaakt is van wollige flanel!

Moderne ruit

Behalve in de donkere kleurcombinaties van de klassieke tartan zijn onze geruite dekbedovertrekken ook verkrijgbaar in lichtere trendkleuren. Want ook in een modern interieur komen ruitdessins helemaal tot hun recht. De geometrische vormen geven een gevoel van diepte en ruimte en sluiten perfect aan bij de strakke lijnen van een minimalistische slaapkamer. Zo maak je van een felgekleurd geruit dekbedovertrek de ideale blikvanger om te voorkomen dat je kamer te clean aanvoelt. Door te spelen met grote en kleine ruiten in hetzelfde kleurenpalet geef je het geheel bovendien een speels randje zonder dat de balans verloren gaat.

 

Ontdek hier al onze geruite dekbedovertrekken

Landelijke ruitdessins

Ruitpatronen vormen ook een perfecte combinatie met de warme kleuren en materialen van een landelijke slaapkamer. Merken als Beddinghouse en Rivièra Maison bieden dan ook een ruime keus aan geruite dekbedovertrekken in zachte zand- en grijstinten. Deze benadrukken niet alleen de rustieke en knusse uitstraling van oude balkenplafonds en houten vloeren, maar brengen tegelijkertijd je interieur helemaal tot leven met hun geometrische lijnenspel.

Frisse Vichy-ruitjes

Zin in de zomer? Met zijn vrolijke contrastkleuren geeft de Vichy-ruit jouw slaapkamer alvast een voorproefje van het zonnige seizoen. Dit speelse tweekleurige blokpatroon doet denken aan de gezelligheid van een ouderwetse boerenkeuken, vers geplukte veldboeketten en picknicken in het gras. Met de geruite dekbedovertrekken van Snoozing zijn de mogelijkheden eindeloos: ga voor de landelijke touch van kleine ruitjes of juist voor de moderne look van grote blokken. Kun je niet kiezen? Geen paniek! Met het Falsterbo dekbedovertrek van Byrklund krijg je het beste van twee werelden en kun je eindeloos variëren!

 

Welk ruitpatroon past het beste in jouw slaapkamer?

Vorig artikel
Riviera Maison dekbedovertrek Palm Parade
Volgend artikel
Good Morning Feathers flanel dekbedovertrek