De 5 beste films over slapen

De 5 beste films over slapen

Onze top 5 beste films over slapen

De wondere wereld van de slaap en de droom is al sinds mensenheugenis intrigerend. Er is immers zoveel dat we nog niet weten over dit onderwerp. Feit is dat de slaap- en droomwereld een grote bron van inspiratie is voor artiesten, schrijvers en tekenaars. Als beddengoedspecialist vinden we het natuurlijk leuk om eens te kijken welke films, muziek en sprookjes een link hebben met ons vakgebied. Vandaag dan ook onze top 5 films over slapen!

Onze top 5 films over slapen

In films is bijna alles wel mogelijk en daarmee is het dus ook het ideale medium om bijzondere verhalen over dromen en slapen te vertellen. Deze 5 films over slapen zijn in ieder geval de moeite waard!

1 – Inception

Welke film verbeeldt de droomwereld nu beter dan Inception? Deze film uit 2010 speelt met dit onderwerp op een manier die we nog niet eerder hebben gezien. In deze actiethriller is het mogelijk om geheime informatie uit het onderbewustzijn te stelen als iemand zich in de droomfase bevindt. Het planten van een idee in iemands droom is echter een nieuwe uitdaging. De film is een duizelingwekkende aaneenschakeling van bijzondere droombeelden en verhaallijnen en laat dan ook als geen ander zien wat er mogelijk is in de droom.

2 – A Nightmare on Elm Street

Deze horrorfilm uit 1984 laat juist de angstaanjagende kant van de droomwereld zien. Realistische nachtmerries; we hebben ze allemaal weleens gehad. Maar wat als de droom eigenlijk helemaal geen droom is? In A Nightmare on Elm Street lopen nachtmerrie en werkelijkheid dan ook door elkaar heen en doen de hoofdpersonen er beter aan om níet te gaan slapen…

3 – Insomnia

Ook films over slapeloosheid passen natuurlijk prima in dit overzicht. Insomnia is een spannende thriller uit 2002, waarin Al Pacino een detective speelt die de moord op een meisje moet onderzoeken. Onverwachtse gebeurtenissen brengen hem echter in de problemen en naarmate de zaken meer uit de hand lopen, nemen zijn slapeloze nachten toe.

4 – Sleepless in Seattle

Een klassiekertje! In deze romantische film uit 1993 ziet Sam (Tom Hanks) het na de dood van zijn vrouw allemaal niet meer zo zitten. Eenzame, slapeloze nachten teisteren hem en Sam’s zoontje besluit dan ook dat het tijd is voor een nieuwe vrouw in zijn vaders’ leven. Via een radioprogramma doet hij een oproep, waarna uiteindelijk – natuurlijk – een romance ontstaat.

5 – What Dreams May Come

In dit bijzondere drama uit 1998 zien we Robin Williams, die na een ongeluk overlijdt en in het hiernamaals terecht komt. Hoewel deze film feitelijk niet zozeer over slapen gaat, biedt het wel een kijkje in hoe een droomwereld eruit kan zien. De visuele aspecten zijn dan ook verbluffend. Van bloemen die uit verf bestaan tot het kunnen vliegen; What Dreams May Come is een film die de mogelijkheden van de droom prachtig verbeeldt.

De droomwereld van de film 'What Dreams May Come'
Filmstill uit What Dreams May Come

De rijke en inspirerende wereld van de slaap is nog lang niet ontrafeld; een onderwerp dus waar de filmwereld dankbaar gebruik van zal blijven maken.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Dit is waarom je slecht slaapt op vakantie! Informatie en tips.
Volgend artikel