5 tips om toch met make-up op te slapen

5 tips om toch met make-up op te slapen

slaapverlamming en slaapparalyse

Eerder schreven we al een blog over hoe slecht het voor je is om met make-up op te slapen. Uit onderzoek van Demak’Up blijkt echter dat maar liefst de helft van de ruim 500 ondervraagde Nederlandse vrouwen met een ‘vies gezicht’ naar bed gaat en zelfs 41 procent kruipt gewoon met make-up op onder de wol. En hier op de redactie van Smulderstextiel.nl moeten we bekennen… wij maken ons hier ook wel eens schuldig aan.

Slapen met make-up

Hartstikke slecht natuurlijk. Maar na een wilde stapavond of een lange vermoeide dag kan het nog weleens voorkomen…  Wij zijn dan ook erg blij met deze tips, waarmee één nachtje met make-up best moet kunnen. Want als je dan toch met make-up gaat slapen, doe het dan goed.

Tip 1 – Slaap op je rug

En beweeg je hoofd niet! De make-up goeroe van Kim Kardashian, Mario Dedivanoviv adviseert om te slapen op je rug met je neus richting plafond. Op deze manier raken je poriën niet extra verstopt doordat je kussen de make-up in de poriën wrijft.  Daarbij heeft deze slaaphouding nog meer voordelen voor je huid. Het is zelfs bewezen dat het rimpels tegen gaat.

Tip 2 – Slaap op een satijnen kussensloop

Volgens de make-up goeroe is het goed om te slapen op een satijnen kussensloop. Niet alleen heeft het volgens hem een hydraterende werking, maar zorgt de soepele zachte stof er ook voor dat je minder ‘slaaprimpels’ in je gezicht krijgt. Bonus: een satijnen kussensloop zorgt ook nog eens voor glanzend haar! Froukje de Both, Kim Feenstra en vele andere BN’ers zijn al fan. Probeer het ook zelf met één van deze satijnen kussenslopen uit ons assortiment.

Tip 3 – Geef je make-up ’s ochtends een oppepper

Een nacht slapen met make-up op is al slecht genoeg voor je huid, dus je hoeft daar de volgende morgen echt geen nieuwe laag op te smeren. Dep gewoon wat water op je gezicht en haal de ergste panda-ogen weg met een remover. Zo zie je er gelijk weer fris en fruitig uit!

Tip 4 – Laat het niet langer dan 18 uur op je gezicht zitten

Heb je de make-up al meer dan 18 uur op je gezicht zitten? Was dan in de morgen je gezicht grondig schoon. Wanneer je een lange werkdag hebt gehad met veel make-up, is het ook aan te raden om toch echt alles eraf te halen voor het slapen gaan. Je huid heeft dan lang genoeg verstopt gezeten achter die laag foundation.

Tip 5 – Geef je huid wat extra liefde

Mocht je het toch vergeten zijn, geef dan je huid wat extra liefde. Om de schade te beperken is het volgens Mona Gohara, dermatoloog aan Yale, slim om de volgende ochtend de huid te scrubben en daarna in te smeren met een extra dikke crème die de huid goed voedt.

Maar het beste is natuurlijk gewoon je gezicht schoon te maken voordat je onder de dekens kruipt. Zo krijgt je huid het beste schoonheidsslaapje dat het zich kan wensen!

Vorig artikel
Volgend artikel