Wol; een heerlijk warm en duurzaam materiaal

Wol; een heerlijk warm en duurzaam materiaal

Tesselaer

In de winter is er niets zo fijn als heerlijk genieten in een warm, comfortabel bed. Wollen beddengoed draagt daar sterk aan bij. Wol is namelijk hét materiaal bij uitstek. Het is comfortabel, goed voor de gezondheid én duurzaam in het gebruik. Wat wil je nog meer?

Waarom wol?

Wol staat bekend als zeer duurzaam in het gebruik. Ze zeggen ook wel eens; “Een wollen deken koop je voor heel je leven”, en daar is werkelijk niets aan gelogen. Wol is namelijk zó duurzaam, dat het een levensduur heeft van wel ruim 80 jaar. Zuiver schapenwol is daarnaast perfect voor ieder jaargetijde. Waar vaak gedacht wordt dat wollen beddengoed enkel geschikt is voor extreem koude winternachten, is het ook erg fijn in de zomer. De vele positieve eigenschappen van wol bezorgen jou namelijk optimaal slaapcomfort, iedere nacht opnieuw.

De voordelen van wol

Wol is een prachtig natuurproduct. Het beschikt over zodanig veel voordelen, dat het garant staat voor ultieme weldaad.

  • Wol heeft een hoge isolatiewaarde. Het biedt prettige warmte bij kou, doordat het de lichaamswarmte goed vasthoudt.
  • Wol is sterk vochtregulerend. Het drijft transpiratievocht uitstekend af, zodat je altijd fris zult slapen.
  • Wol is sterk ademend. Het houdt je lichaamstemperatuur goed op peil, zowel in de zomer als wintermaanden.
  • Wol bevat van nature lanoline, dit is een natuurlijk vet dat een bacterie werende en zelfreinigende werking heeft. Het is tevens ook de reden van de lange levensduur van wollen beddengoed.
  • Wol is veilig in het gebruik, het brand moeizaam.

Wollen beddengoed van Tesselaer

Dankzij de vele prettige eigenschappen die wol met zich meebrengt is er een mooie collectie wollen beddengoed ontwikkeld. Tesselaer is nieuw binnen ons assortiment. Het merk zet hoog in op optimaal slaapcomfort. Er wordt enkel gebruik gemaakt van hoogwaardig, zuiver wol afkomstig van Texelse schapen. Tesselaer hecht veel waarde aan kwaliteit en een goede nachtrust. De collectie bestaat op dit moment uit een wollen 4-seizoenen dekbed, een wollen medium hoofdkussen en een onderdeken van wol.

Tesselaer dekbed hoofdkussen woltopper combi
Assortiment wollen beddengoed van Tesselaer

Texels wol van Tesselaer

De wol die door Tesselaer wordt gebruikt is afkomstig van de Texelaar. Een schapenras dat zijn oorsprong kent als Texels ras, maar in de loop der tijd is gekruist met meerdere Engelse rassen tot dit stabiele ras als resultaat. De Texelaar is erg populair en bestaat uit zowel witte, als blauwe varianten. Bij ons beter bekend als witte en bruine schapen. De grasgrazers leven voornamelijk op het eiland Texel, waar ze met 14.000 schapen het aantal eilandbewoners evenaren. Jaarlijks worden de schapen ontdaan van hun dikke vacht waarna er een flinke stapel wol wordt verwerkt tot vulling voor warm, zacht beddengoed.

Heb jij al wollen beddengoed in huis?

Vorig artikel
luxe katoen-satijn van Satin d'Or; het echte hotelgevoel
Volgend artikel
De Witte Lietaer Elm dekbedovertrek