Luxe slapen op een Snoozing donzen hoofdkussen

Luxe slapen op een Snoozing donzen hoofdkussen

Snoozing-donzen-hoofdkussen

Slapen op een heerlijk zacht, luchtig kussen met vederlicht dons. Het klinkt als onweerstaanbare luxe. De donzen hoofdkussens van Snoozing bieden jou ultiem comfort, uitstekende kwaliteit én dat allemaal tegen een scherpe prijs. Geniet jij binnenkort van een heerlijke nachtrust op een vederlicht hoofdkussen van dons? Wij laten je snel de vele voordelen zien!

Donzen hoofdkussens

Dons is een luxe materiaal. Het is mooi, duurzaam en het beschikt over tal van comfortabele eigenschappen. Dons is zacht, flexibel, vederlicht en goed vochtregulerend. Daarnaast beschikt dons over een uitstekend isolerend vermogen. Met slechts een relatief kleine hoeveelheid vulling creëer je voldoende warmte en comfort, zoals dat ook geldt voor donzen dekbedden. Verder is dons erg licht en veerkrachtig, waardoor je het gemakkelijk zelf ‘in model’ brengt. Voor een hoofdkussen is dit een erg prettig gegeven, want zo kun je het kussen precies de vorm aan laten nemen zoals jij dat prettig vindt. Dons verliest zijn veerkracht niet, dus je kunt dit keer op keer doen!

Ganzendons of eendendons

Dons is zowel van ganzen als eenden afkomstig. Er bestaan enkele verschillen tussen deze twee soorten dons;

  • Ganzendons is schaarser dan eendendons. Hierdoor is het kostbaarder dan eendendons en ook iets prijziger.
  • Ganzendons heeft een grotere, stevigere vlok waardoor het over een hogere isolatiewaarde beschikt dan eendendons.
  • Er zit een verschil in de donsstructuur. Ganzendons heeft een betere vochtopname ten opzichte van eendendons.

Bij het zien van bovenstaande verschillen komt ganzendons er beter van af. Echter betekent het niets voor de uiteindelijke kwaliteit. Met name de vulkracht is erg belangrijk, maar ook de samenstelling – de verhouding tussen dons en veertjes – speelt een grote rol in de kwaliteit van het uiteindelijke product.

Snoozing donzen hoofdkussens

Van Snoozing is een drietal puntmodel hoofdkussens met een donzen vulling verkrijgbaar. De kussens verschillen qua samenstelling en stevigheid. Wij leggen graag aan je uit hoe dat zit!

Het Snoozing Mont Blanc donzen hoofdkussen heeft een vulling van 100% ganzendons. Het is hierdoor extreem licht, waardoor het qua stevigheid onder de noemer ‘zacht’ valt. Het kussen is gemakkelijk in model te ‘kneden’ zonder dat het zijn elasticiteit en veerkracht verliest. Na het slapen is even luchtig opkloppen voldoende.

Tweede in de rij is het Snoozing Olympus donzen hoofdkussen. Dit exemplaar heeft een vulling van 90% eendendons en 10% eendenveertjes. Ondanks het kleine percentage veertjes is het nog steeds een erg zacht en luchtig kussen.

Het Snoozing Mont Ventoux donzen hoofdkussen is het perfecte hoofdkussen wanneer je tóch enige stevigheid wenst. Het ‘medium’ donzen hoofdkussen bevat namelijk een combinatie van 60% eendendons en 40% eendenveertjes. Dankzij de verdeling tussen puur dons en de veertjes krijgt het kussen een aangename stevigheid. Dons bestaat namelijk enkel uit ‘pluis’, zonder waarneembare kern. Een veertje heeft een voelbare kern dat binnen het kussen voor volume en veerkracht zorgt.

Gecertificeerd dons

De bovenstaande Snoozing donzen hoofdkussens beschikken over de nodige labels en certificaten.  Je bent hierdoor verzekerd van een verantwoord geproduceerd hoofdkussen. Het gebruikte dons, zowel het ganzen- als eendendons, voldoet geheel aan de Europese Norm 12934. Het Downafresh label staat voor het dierenwelzijn, daarnaast hanteert het strenge hygiënische criteria uit EN 12935. Dons met het Downafresh label is hierdoor altijd 100% biologisch afbreekbaar.

Ook beschikt het dons uit de Snoozing hoofdkussens over het NOMITE label. Dit betekent dat het kussen bij uitstek geschikt is voor mensen met een huisstofmijt allergie.

 

 

Geniet jij binnenkort van een betaalbaar luxe donzen hoofdkussen van Snoozing?

Vorig artikel
Essenza nieuwe collectie beddengoed najaar
Volgend artikel
moeders-met-dit-aantal-kinderen-krijgen-de-minste-slaap