Lekker luchtig; een linnen dekbedovertrek

Lekker luchtig; een linnen dekbedovertrek

Walra Natural Mix dekbedovertrek

Deze warme dagen vragen om de nodige verkoeling. Het is sowieso wel prettig om in de zomermaanden fris en luchtig te kunnen slapen, ongeacht de (extreme) temperatuur. Een mooi materiaal is linnen. Het is sterk, duurzaam én heerlijk luchtig. Daarnaast oogt het luxe, terwijl je het ook op een hele casual wijze kunt stylen. Wij zijn in ieder geval groot fan van linnen beddengoed!

Duurzaam linnen beddengoed

Linnen is een prachtig materiaal. Waar je voor dekbedovertrekken wellicht vaak automatisch grijpt naar katoen, is linnen een totaal ander soort stof. Ten eerste is linnen afkomstig van vlas, een erg duurzaam materiaal en veruit het sterkste van alle plantaardige vezels. Linnen is zelfs zo sterk, dat het tot wel drie keer sterker is dan katoen. Linnen gaat daardoor een stuk langer mee en dat maakt het direct ook een erg duurzame stof.

Ten tweede wordt linnen op een andere wijze geweven dan katoen. Er wordt een zogenaamde platbinding gebruikt. Dit is een vrij eenvoudige manier van weven, waarbij de horizontale draad steeds over en onder de verticale draad door gaat. Een platbinding maakt de stof sterk en stevig, maar tegelijkertijd ook soepel en zacht.

Close up linnen dekbedovertrek
Een close up van een linnen dekbedovertrek

Linnen dekbedovertrekken

Een dekbedovertrek van linnen past perfect in de landelijke en Scandinavische slaapkamer, maar komt ook goed tot zijn recht in bijvoorbeeld een industrieel interieur dankzij het ietwat robuustere uiterlijk. Hieronder tonen we verschillende stijlen ter inspiratie.

Deels linnen beddengoed

Niet alle linnen dekbedovertrekken bestaan uit 100% linnen. Het is een erg duurzaam materiaal, maar het wordt ook veel gecombineerd met katoen. De binnenzijde van het dekbedovertrek is dan bijvoorbeeld gemaakt van katoen, terwijl de voorzijde bestaat uit 100% linnen. Merken als Blckout, Marc O’Polo, At home en Walra hebben dekbedovertrekken met (deels) linnen in hun collectie.

At Home Easy dekbedovertrek
Het At Home Easy dekbedovertrek bestaat uit een mix van katoen en linnen

Heb jij een linnen dekbedovertrek in huis?

Vorig artikel
Last van nachtelijke beenkramp
Volgend artikel
Chic & relaxed: blauw in de slaapkamer