Chic & relaxed: blauw in de slaapkamer

Chic & relaxed: blauw in de slaapkamer

Chic & relaxed: blauw in de slaapkamer

Na een lange en drukke dag is een fijn thuiskomen waar je heerlijk tot rust kunt komen wel op zijn plaats. En waar kan dat beter dan in de slaapkamer? Met blauwtinten creëer je een oase van rust waar je ultiem kunt ontspannen. Gek op blauw? Dat begrijpen we maar al te goed. Ontdek hoe je deze kleur kunt toepassen.

Pantone kleur 2020

Elk jaar komen de kleurexperts van Pantone bij elkaar om de kleurtrends voor het nieuwe jaar te bepalen. Dit keer is Pantone’s kleur van het jaar 2020: 19-4052 Classic Blue. Een klassieke kleur die ook wel nachtblauw of donkerblauw genoemd kan worden. Volgens de kleurexpert staat de tint voor kalmte, zekerheid en connectie. Bovendien zou de kleur ons verlangen naar de opbouw van een sterke basis weerspiegelen omdat we aan de start staan van een nieuw decennium. Kortom een frisse nieuwe kleur dus voor een nieuw tijdperk.

Blauw staat voor…

Blauw is een echte klassieker, maar wat doet de blauwe kleur precies met ons? Uit onderzoek blijkt dat mensen met een blauwe slaapkamer gemiddeld acht uur per nacht slapen en positief opstaan. Men wordt kalm van deze kleur omdat het wordt geassocieerd met de zee en de lucht. Het werkt zelfs bloeddrukverlagend waardoor je beter kunt ontspannen en slapen. Een perfecte rustgevende kleur dus voor in jouw slaapkamer!

Slaapkamer: stylen met blauw

Classic Blue is een kleur die goed past in het winterseizoen dat we tegemoet gaan, maar ook in de zomer kan de kleur zorgen voor een frisse sfeer. Een toegankelijke kleur die je dus op vele wijzen kunt toepassen. Maar hoe combineer je de kleur blauw in jouw slaapkamer? Geef je slaapkamermuur een likje verf, wissel af met verschillende blauwtinten voor een levendige look of maak enkel gebruik van blauwe accessoires. Denk aan een blauw dekbedovertrek, plaid of bedsprei. Een blauwe poef is ook een mooie aanvulling; leg er je kleding overheen of zet de poef aan een chique kaptafel. Daarnaast geeft een fluwelen vloerkleed onder je bed ook sfeer en maakt van jouw losse meubels een geheel. Een zijdezachte plaid of heerlijke bedsprei maken de slaapkamer helemaal af.

 

En ga jij de kleur van het jaar toepassen in je slaapkamer?

 

Vorig artikel
Walra Natural Mix dekbedovertrek
Volgend artikel
Zomersale Smuldertextiel