Heerlijk koel slapen onder beddengoed van percale katoen

Heerlijk koel slapen onder beddengoed van percale katoen

Essenza Chicken Run dekbedovertrek

Heerlijk hoor, die zonnige zomerdagen aan zee of op het terras. Totdat je ’s avonds met dat rozige strandgevoel in bed kruipt voor een plakkerige, zwoele zomernacht. Beddengoed van knisperfrisse percale katoen kan je helpen om ook tijdens warme nachten snel in slaap te vallen en goed uitgerust wakker te worden. Benieuwd naar de voordelen van dit comfortabele kwaliteitsmateriaal? We zetten ze graag voor je op een rijtje.

Wat is percale katoen?

Percale katoen is een fijne en luchtige stof met een stijlvolle matte uitstraling. De lange en dunne katoenvezels zijn dicht op elkaar geweven volgens de traditionele linnenbinding. Bij deze weeftechniek gaat de inslagdraad afwisselend over en onder een kettingdraad door. Door de hoge weefdichtheid voelt dit gladde materiaal heerlijk crispy en koel op de huid. Verder maakt deze weeftechniek de katoenen stof extra sterk en duurzaam.

Voordelen van percale katoen

Percale katoen is een luxe materiaal dat niet voor niets vaak wordt gebruikt in hotels. Het is dan ook een ultieme combinatie van zachtheid, comfort en kwaliteit om heerlijk onder weg te dromen. Percal dekbedovertrekken en hoeslakens zijn bij uitstek geschikt voor warme zomernachten, doordat ze net als “gewone” katoen van nature goed ademend en sterk absorberend zijn. Deze eigenschappen zorgen er namelijk voor dat je bed zelfs tijdens warme zomernachten comfortabel fris en droog blijft aanvoelen.

Ontdek onze dekbedovertrekken van percale katoen

 

Duurzaam percale katoen beddengoed

Beddengoed van percal geweven katoen is van nature kreukgevoelig, maar tegelijkertijd ook bijzonder stevig en makkelijk in onderhoud. Zelfs als je nieuwe overtrek in het begin nog een beetje stug kan aanvoelen, zal je zien dat het na iedere wasbeurt alleen maar zachter en mooier wordt. Dankzij de hoge weefdichtheid is deze duurzame stof bovendien goed bestand tegen slijtage, zodat deze niet snel zal pluizen of pillen.

Onderhoud percal beddengoed

Om de kleuren extra lang mooi te houden, raden we aan je dekbedovertrek van percale katoen binnenstebuiten te wassen op een maximale temperatuur van 40°C. Vooral in de zomer kun je jezelf bovendien veel tijd, moeite en energie besparen door je was in de buitenlucht te laten drogen. We weten natuurlijk allemaal dat je beddengoed daardoor extra lekker ruikt en minder kreukt. Maar wist je ook dat de zon een desinfecterende werking heeft en ervoor zorgt dat je witte was nog witter wordt? Zo kun je overdag zorgeloos genieten van het zonnetje en ’s nachts van een heerlijk frisse en comfortabele nachtrust!

Heb jij al een percale katoenen dekbedovertrek in huis?

Vorig artikel
Verkoelende dekbedden en kussens van Silvana perfect voor de zomer
Volgend artikel
slapen-overgang-tips-beter-slapen-slaapproblemen