5 tips voor een schoonheidsslaapje

5 tips voor een schoonheidsslaapje

Slapend mooi worden. Het klinkt misschien als een sprookje, maar een schoonheidsslaapje werkt echt! Door genoeg slaap te pakken zie je er heel de dag aantrekkelijker uit en ook je huid geniet ervan. Met deze 5 tips verander jij elke nacht in een schone slaapster.

1 – Smeren

Niet alleen jij moet bijkomen na een vermoeiende dag, ook je huid. Je huid neemt hiervoor de tijd wanneer jij je oogjes dicht doet voor een schoonheidsslaapje. Tijdens de slaap herstelt de huid zich en dit is daarom ook een goed moment om je huid te voeden. Gebruik hiervoor een hydraterende nachtcrème en word wakker met een heerlijk zacht huidje. Vergeet ook je lippen niet en smeer deze in met een lippenbalsem of vaseline.

2 – Op je rug slapen

Dat rimpels voorkomen zo gemakkelijk is als simpelweg op je rug te slapen, hadden wij eerder moeten weten. Maar ook op latere leeftijd zorgt slapen op je rug voor minder rimpels en minder wallen! Heb jij vaak last van deze donkere hangzakken? Probeer dan eens op twee kussens te slapen. Hierdoor lig je hoger en voert je lichaam het vocht rond je ogen beter weg.

3 – Satijnen kussenslopen

Word jij ook weleens wakker vol vouwen in je gezicht? Ga dan voortaan slapen op een kussensloop van een glad materiaal, zoals satijn. Door te slapen op een satijnen kussensloop voorkom je lelijke strepen in de morgen en satijn zorgt ook nog eens voor glanzend haar!

4 – Omhoog met dat haar

Voorkom knopen en klitten en draai je haar omhoog voordat je gaat slapen. Draag het haar bijvoorbeeld in een vlecht of een knot. Niet alleen kan je haar dan niet in de war raken, ook wordt het minder snel vet. Dan nog een satijnen kussensloop en tadaa: klitvrij glanzend haar.

5 – Reinig je gezicht

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, maar ga niet met make-up op slapen. Ook als je geen make-up draag is het slim om je gezicht voor het slapen gaan te wassen. Door het te wassen reinig je de huid van alle vetten, afvalstoffen en bacteriën van overdag en kan je huid zich schoon herstellen tijdens je slaap. Een avondje te lui om je make-up te verwijderen? Lees dan hier onze tips & trucs voor een mooie huid in de morgen »

Weet jij nog goede tips voor een schoonheidsslaapje? Laat ze dan hieronder achter.

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel