Vrouwen zijn 's avonds eerder moe dan mannen

Vrouwen zijn ’s avonds eerder moe dan mannen

vrouwen zijn 's avonds eerder moe dan mannen en vallen sneller in slaap tijdens de film

Heb jij ook wel eens dat je samen op de bank met manlief een film of serie ligt te kijken en halverwege in slaap valt? En dat terwijl het net retespannend werd! Nou, dan heb je daar vanaf nu een goede reden voor! Want er is bewijs: vrouwen zijn ’s avonds nu eenmaal eerder moe dan mannen.

Natuurlijk signaal

Dit valt te verklaren door het circadiaans ritme. Dit ritme is een systeem dat je lichaam een natuurlijk signaal geeft. Dit signaal geeft aan wanneer je hoort te slapen en wakker te worden. Uit onderzoek aan de McGill University in Montreal blijkt dat dit biologische ritme verschilt tussen mannen en vrouwen.

Vrouwen lopen voor

Vrouwen krijgen twee uur eerder dan mannen een seintje van dit systeem dat ze moeten gaan slapen. Het biologische ritme van vrouwen loopt dus twee uur voor ten opzichte van mannen. Hierdoor zijn vrouwen in de avond dus eerder moe.

Goed excuus!

Voortaan heb jij dus een mooi excuus als je halverwege The Hunger Games of La Casa de Papel weer eens in slaap valt! Niets om je voor te schamen dus! Je kunt het jezelf bovendien nog wat comfortabeler maken met een heerlijk plaid voor op de bank of fijne overtrekken voor op bed om lekker in weg te dommelen.

Bron: National Academy of Sciences

Vorig artikel
Volgend artikel
Wat te doen als je als vrouw ten einde raad bent met je snurkende man of vriend?