Scheten laten in bed; doe er maar luchtig over | Ergernissen in bed

Scheten laten in bed; doe er maar luchtig over

Scheten laten in bed; doe er maar luchtig over

Vind je partner het grappig om winden te laten als jullie samen in bed liggen? Jij waarschijnlijk niet! Of schamen jullie jezelf om in elkaars bijzijn een stinkerd te laten ontsnappen? Nergens voor nodig, want het schijnt dat je de ander juist aan een goede gezondheid helpt!

Winderigheid kan zorgen voor een rotte eieren lucht op de slaapkamer. De kans is groot dat het niet je favoriete geur is, maar wacht even voordat je in paniek de kamer uit rent. De waterstofsulfide die verantwoordelijk is voor die stinklucht blijkt namelijk een wondermiddel te zijn met een ontstekingsremmende werking. Het verkleint de kans op hartfalen, een beroerte, dementie, artritis en bepaalde vormen van kanker. Britse onderzoekers aan de Universiteit van Exeter kwamen tot die conclusie.

Scheten inhouden

Voel je al wat opkomen? Tot op heden hield je je scheten misschien in. Dat is dus niet langer nodig! Laten we er geen doekjes om winden; je zit natuurlijk niet te wachten op buikkrampen vanwege al die gassen die zich in je darmen opbouwen. Sommigen kiezen ervoor om naar het toilet of een andere kamer te gaan om hem daar te laten. Zonder schaamte scheten laten in gezelschap is echter een teken dat je je op je gemak voelt bij de ander. Wordt dus niet meer boos vanwege het lawaai of de stank als je partner in bed gassen laat ontsnappen; het is tenslotte goed bedoeld en het gebeurt bovendien vaak ongemerkt tijdens het slapen omdat het lichaam dan ontspant.

Scheten laten goed voor relatie

Gebeurt het wel met opzet? Zie er dan de luchtigheid van in; als je samen hard om elkaars scheten kunt lachen zit het met jullie relatie wel goed. Maak er maar direct een wedstrijdje van wie de hardste of smerigste kan laten. Ook de ‘Dutch Oven’ grap, direct na de gasvorming even de dekens over het hoofd van je slaapgenoot trekken om het bed op een goedkope manier op te warmen, moet in een gezonde verstandhouding gewoon kunnen. Is dat voor jullie nog een brug te ver? Warm het bed dan op met heerlijk flanellen beddengoed.

We willen de pret niet drukken, maar helemaal bewezen is het verband tussen waterstofsulfide en een langer leven nog niet. De Britse onderzoekers houden nog een slag om de arm. Ze hebben namelijk de werking van de stof onderzocht in de darmen, maar weten nog niet precies of het effect net zo sterk is als het van buitenaf komt.

De eerste scheet

Hoe lang het duurt voordat stellen ongegeneerd scheten laten in elkaars bijzijn loopt sterk uiteen. Nu er nog enigszins een taboe op rust, raden we je af om gelijk tijdens de eerste date alles te laten lopen. Na verloop van tijd moet dat echter geen enkel probleem zijn. 4 op de 10 vrouwen laat namelijk al schaamteloos scheten bij haar partner.

Kan jouw partner er ook wat van?

Bron: froot.nl, famme.nl, margriet.nl, ze.nl
Vorig artikel
slaap je langer in de winter
Volgend artikel
iSeng eigentijds beddengoed voor een vrolijke touch