Wakker worden met mooi haar

Wakker worden met mooi haar

Word jij weleens wakker met een pony die omhoog staat en een bos vol klitten dat net lijkt op een vogelnestje? Dan wil je natuurlijk het liefst naar je werk met een muts op. Maar geen nood, want vanaf nu kan iedereen wakker worden met mooi haar. En nee, daar is niet veel tijd voor nodig. Dus ook als je ’s ochtends niet veel tijd hebt, kun jij de deur uit met een goed zittende coupe. Ja, je leest het goed: nooit meer een bad hair day met deze 6 tips!

Tip 1 – droog je haren

Door ’s avonds nog snel even te douchen, kun je natuurlijk de volgende dag langer blijven liggen. Maar slapen met nat haar is niet echt fijn voor het haar. Ten eerste droogt dan je haar op in de meest rare posities, zodat je ’s ochtends wakker wordt met een soort haakse kraaiennest op je hoofd. Ten tweede is je haar nat kwetsbaar en kan het sneller breken. Het beste is dus om met droog haar te gaan slapen. Zet echter ook niet de föhn met volle kracht erop, want die hitte is weer schadelijk voor je haar. Droog je haren zo goed mogelijk met een handdoek of ga gewoon iets eerder onder de douche, zodat je haren alweer droog zijn voor het slapen.

Tip 2 – borstel je haren

Voordat je dan werkelijk in bed duikt is het slim om eerst nog je haar te borstelen. Door het te borstelen haal je namelijk de klitten en knopen van die dag (of douche) eruit en word je wakker met een stuk minder klitten dan anders. Bovendien verdeel je door het borstelen ook nog eens de natuurlijke oliën door het haar, zodat het minder snel vettig wordt. Handig, gezond en het bespaart ook nog eens tijd in de morgen.

Tip 3 – verzorg je haren met een haarmaskertje

Ook gezond en fijn voor je haar is een haarmaskertje. Een maskertje zorgt namelijk ervoor dat jouw haren extra verzorgd en gevoed worden. Hiervoor kun je een speciaal haarmaskertje, een conditioner of wat kokos- of arganolie gebruiken. Verdeel het goed door het haar (en borstel het even, zie tip 2) en bind je haren losjes vast (zie tip 4). Zo kan het maskertje heel de nacht goed intrekken en je haren verzorgen. Spoel het in de ochtend uit met lauw water en geniet van zijdezacht haar!

Tip 4 – vlecht je haren

Voorkom knopen en klitten en vlecht je haren voordat je gaat slapen. Door het haar vast te zetten door middel van een vlecht, kan je haar ’s nachts niet in de war raken. Hoe vaak je ook draait en woelt in bed! En nog leuker: als je ’s ochtends het haar weer losmaakt, heb je prachtig golvend haar. Liever glad of een lichte slag in het haar? Draai het haar dan in een losse lage knot.

Tip 5 – gebruik droogshampoo voor het slapen

Geen tijd meer om te douchen en ook geen zin om ’s ochtends te moeten douchen? Gebruik dan gewoon eens droogshampoo om het haar er fris uit te laten zien. Doe dit echter voor de verandering eens ’s avonds voordat je gaat slapen. Je zult merken dat dit wederom ’s ochtends tijd scheelt en dat de droogshampoo goed verdeeld wordt door het haar doordat je hebt liggen woelen en draaien in je slaap. En dit heeft weer als voordeel dat je minder witte plekken of opgehoopte droogshampoo terugvindt in je haar.

Tip 6 – slaap op katoen of satijn

Last van statisch haar bij het opstaan? Dan is de kans groot dat jij slaapt op een synthetische kussensloop. Niet echt fijn om ’s ochtends in model te krijgen. Kies daarom liever voor een katoenen kussensloop. Deze slopen zijn zacht voor het haar en maken het niet statisch. Nog beter is een kussensloop van katoen-satijn. De superzachte satijn-binding werkt wonderen voor je haar. Zeg dus maar gedag tegen statisch haar, pluishaar en ook tegen die gekke strepen op het gezicht van het slapen. Nog een voordeel: satijnen slopen hebben niet alleen zelf een fijne glans, maar maken ook jouw haar mooi glanzend!

Van ons assortiment dekbedovertrekken van katoen-satijn, inclusief bijpassende katoen-satijnen kussenslopen, wordt jouw haar helemaal happy!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Bekende sprookjes over slapen
Volgend artikel