Een 4-seizoenen dekbed voor jou en je partner

Een 4-seizoenen dekbed voor jou en je partner

4-seizoenen dekbed voor jou en je partner

Ga je samenwonen of ben je toe aan een nieuw dekbed voor jou en je partner? Het kiezen van een geschikt dekbed kan knap lastig zijn. De oplossing: een 4-seizoenen dekbed. Het biedt vele voordelen, maar voor stellen kan het ook wat pijnpuntjes opleveren. Wij voorzien je van advies!

Samen slapen met je partner is voor velen de normaalste zaak van de wereld. Het kan echter wel een hele klus zijn om allebei jullie voorkeuren te doen samensmelten. Het kiezen van het bed is veelal het eerste obstakel. Voor welk formaat bed ga je? Kies je voor een hard of zacht matras? Twee aparte matrassen of één grote? Vervolgens komt stap twee: het dekbed. Zelf slaap je misschien het liefst het hele jaar door onder een warm, volumineus dekbed. Je boft als je partner er hetzelfde over denkt, maar de kans is groter van niet. Laat staan dat jullie het eens zijn over welk materiaal de vulling van het dekbed moet zijn, en hoeveel het allemaal mag kosten.

Een 4 seizoenen dekbed voor stellen

Het klinkt als muziek in de oren: een dekbed dat je het gehele jaar kunt gebruiken en kunt aanpassen naar het seizoen. Een 4-seizoenen dekbed bestaat namelijk uit twee delen. In de meeste gevallen is het ene gedeelte geschikt voor de zomer (warmteklasse 4) en het andere gedeelte voor de lente en herfst (warmteklasse 3). Wanneer je beide dekbedden samenknoopt of ritst krijg je een heerlijk warm dekbed met warmteklasse 1 voor de winter.

Een 4 seizoenen dekbed voor zowel jou als je partner kan ook een nadeel zijn. Vooral wanneer je afwijkt van elkaars slaapgewoonten. Waar jij misschien haast letterlijk ‘onder de wol’ kruipt wilt je partner niets weten van dikke dekbedden. Mocht dat het geval zijn, dan heb je toch een klein probleem. Met een standaard 4-seizoenen dekbed kun je namelijk lastig verschillende slaapvoorkeuren samenvoegen.

4 seizoenen dekbed verschillende slaapbehoeftes
Het valt niet mee om een dekbed te vinden waar jullie allebei gelukkig van worden

Het ultieme 4 seizoenen dekbed

Nu denk je misschien: hè jammer, dat 4-seizoenen dekbed lijkt mij wel wat, maar mijn partner denkt er anders over. Niet getreurd! Wij hebben in ons assortiment hét ultieme 4 seizoenen dekbed voor partners, namelijk het 4-seizoenen partnerdekbed.

Dit partnerdekbed is de uitkomst voor degenen die toch de voordelen van een 4-seizoenen dekbed willen ervaren, maar ook knus onder één dekbed willen liggen, zonder ieders voorkeuren en gewoontes in de prullenbak te gooien. Een partnerdekbed bestaat uit twee losse 1-persoons dekbedden die aan elkaar geritst of geknoopt worden. In het geval van een 4-seizoenen partnerdekbed zijn het geen twee, maar vier delen. Op deze manier creëer je altijd het dekbed naar wens. Jullie beslissen namelijk allebei zelf wanneer je onder welk deel van het dekbed wilt slapen.

Snoozing Texel wollen 4-seizoenen partnerdekbed
Snoozing Texel wollen 4-seizoenen partnerdekbed

Een 4 seizoenen dekbed is voordeliger

Het zelf samenstellen van je dekbed is natuurlijk ontzettend handig. Is het een warme zomer? Dan slaap je onder het dunste dekbed. Voelt het ineens frisser aan? Dan wissel je het dekbed om met het andere gedeelte of je voegt de delen samen. Op deze manier slaap je altijd comfortabel.

Ook prijstechnisch gezien is een 4-seizoenen dekbed in het voordeel. Je hoeft namelijk maar één dekbed aan te schaffen, in tegenstelling tot een los zomerdekbed en winterdekbed. Het is een goede investering, waar je langdurig plezier van zult hebben.

Is een 4-seizoenen dekbed ook iets voor jou en je partner? 

Vorig artikel
Badstof hoeslakens
Volgend artikel
Kind op tijd naar bed