Slaap luchtig en fris op een badstof hoeslaken

Slaap luchtig en fris op een badstof hoeslaken

Badstof hoeslakens

Badstof doet je misschien denken aan badtextiel. Dat komt vooral door de naam, maar dat klopt ook. Handdoeken zijn immers van badstof gemaakt en voelen heerlijk zacht en comfortabel aan op de huid. Badstof komt echter ook terug in het beddengoed. En wel in combinatie met polyester, waardoor je een heerlijk rekbaar hoeslaken hebt. Wij leggen je graag uit waarom een badstof hoeslaken een must have is voor op bed!

Waarom is badstof zo comfortabel?

Badstof wordt vrijwel altijd van katoen gemaakt. Er wordt om meerdere redenen gekozen voor katoen, maar daarover later meer. Voor een badstof hoeslaken wordt er ook een percentage polyester toegevoegd, zodat het hoeslaken zijn elasticiteit en perfecte pasvorm krijgt.

Je hebt vast wel eens een badstof hoeslaken of handdoek van dichtbij bekeken, waarbij de kleine lusjes je wellicht zijn opgevallen. De zogenaamd hoogpolige stof wordt op een speciale wijze geweven. Voor het weven van badstof wordt een aparte machine met twee kettingen gebruikt. De ene ketting creëert de ondergrond, terwijl de andere ketting aan de hand van kettingdraden de lussen vormt.

De stof voelt dankzij de katoenen lusjes heerlijk zacht en soepel aan. Het is een comfortabele weving die de stof aaibaar maakt. Tel daar de prettige eigenschappen van katoen bij op en je hebt een zeer geschikte stof voor bed- en badtextiel.

Snoozing hoeslaken badstof antraciet
Detail badstof hoeslaken

Badstof hoeslaken is sterk vochtabsorberend

Doordat badstof bestaat uit vele kleine lusjes is het oppervlak groter. De stof is hierdoor in staat om veel vocht op te nemen en vervolgens ook weer snel te drogen. Deze prettige eigenschappen maken badstof geschikt voor comfortabel beddengoed, waarbij je altijd luchtig en fris zult slapen.

Met name wanneer je veel transpireert gedurende de nacht is een hoeslaken van badstof ideaal. Het neemt het transpiratievocht direct op, zodat je toch geniet van een comfortabele, frisse nachtrust.

Hoeslaken badstof voor kinderen

Over het algemeen transpireren kinderen sneller en meer gedurende de slaap. Een vochtabsorberend materiaal zoals badstof is dan de perfecte uitkomst. Daarnaast is het een comfortabel, zacht materiaal wat prettig aanvoelt op de huid. Het vele keren en draaien van de snuiters is daardoor geen probleem.

Mocht je zoon of dochter ‘s nachts nog een klein ongelukje hebben, ook dan is een badstof hoeslaken ideaal. Wij raden wel aan om daarnaast ook een goede matrasbeschermer, het liefst een waterdichte molton, eronder te leggen voor optimale bescherming van het matras!

Een hoeslaken badstof bestellen

Snoozing heeft een mooi aanbod aan badstof matrashoezen. Je hebt de keuze uit tal van afmetingen, waaronder een 1-persoons badstof hoeslaken 90×200, 2-persoons badstof hoeslaken 140×200 cm en meerdere badstof hoeslakens in lits-jumeaux afmeting. Dankzij de elasticiteit is het hoeslaken badstof passend voor meerdere maten en profiteer je van een uitstekende pasvorm.

Ga voor een badstof matrashoes in effen wit, grijs of een warme aardetint. Welke kleur kies jij?

Vorig artikel
Verwen je kat op World Cat Day en slaap onder het leukste poezen beddengoed van Smulderstextiel!
Volgend artikel
4-seizoenen dekbed voor jou en je partner