Slapen met je huisdier, is dat wel zo'n goed idee?

Slapen met je huisdier, is dat wel zo’n goed idee?

slapen met je huisdier, is dat wel zo'n goed idee?

De één vind het onhygiënisch of verbant alle mogelijke verstoringen direct uit de slaapkamer, de ander kan niet zonder en zweert erbij: slapen met je huisdier op bed. Die laatste groep zou wel eens heerlijk kunnen slapen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat slapen met je huisdier in de slaapkamer een positief effect heeft op je nachtrust.

Betere nachtrust

De Mayo Clinic, een slaapkliniek uit Amerika, deed onderzoek naar het slapen met huisdieren. Zij ondervroegen 150 patiënten naar hun slaapgewoonten. 74 ondervraagden gaven aan een huisdier te hebben, waarvan meer dan de helft (56%) slaapt met een huisdier. En wat blijkt? Slechts 20% van deze groep wordt soms wakker van hun huisdier, terwijl maar liefst 41% aangeeft juist beter te kunnen slapen mét, dan zonder hun huisdier in de slaapkamer. Daarnaast onderzocht de slaapkliniek het slaapgedrag bij 40 mensen en honden. De geadviseerde slaaprichtlijn is 80%, dit betekent dat je tenminste 80% van de tijd die je in bed doorbrengt ook daadwerkelijk zou moeten slapen. Onder de deelnemers die sliepen met hun hond was dit maar liefst 83%. Uit dit onderzoek blijkt dus dat zowel de mensen als de dieren gezamenlijk beter slapen.

Een veilig gevoel

Hoe valt dit te verklaren? De reden hiervoor is dat mensen zich veiliger voelen met hun trouwe viervoeter bij zich in de buurt. Mensen voelen zich meer ontspannen met hun huisdier in het bijzijn. Ga maar eens na: je lieve hond die rustig ligt te slapen of je spinnende kat die lekker bij je op schoot ligt, dit heeft een ontspannend effect op ons.

Huisdier als volwaardig gezinslid

Voor veel baasjes zijn hun huisdieren net hun kinderen. We willen hen zo veel mogelijk deel uit laten maken van onze levens, maar we hebben weinig tijd. Als we toch meer tijd met ze willen doorbrengen dan is het toelaten van je huisdier in de slaapkamer een eenvoudige oplossing.  Jij en je huisdier zijn dan vaker samen. De aanwezigheid van je huisdier in de slaapkamer geeft je een gevoel van gezelschap waardoor je rustiger wordt en beter in slaap valt. Bovendien zorgt het knuffelen met je huisdier voor minder stress.

Uitzonderingen

Natuurlijk zijn er een aantal uitzonderingen. Voor mensen met astma of dierenallergieën is dit bijvoorbeeld geen goed idee. En het hangt van het karakter van je huisdier af. Probeer hier zelf een goede inschatting in te maken, want jij kent jezelf en je huisdier uiteindelijk het beste.

Voor de dierenliefhebbers

Ook voor de dierenliefhebber hebben wij bij Smulderstextiel.nl diverse leuke dekbedovertrekken met onder meer een honden, katten of konijnen print. Toch liever je huisdier niet in de slaapkamer? Je kunt ook altijd nog kiezen voor alleen een dekbedovertrek met dierenprint. Op die manier heb je geen last van die vervelende haren ????

 

En slaap jij met je huisdier op bed?

Bron: Mayo Clinic, CBS News
Vorig artikel
Volgend artikel
naakt of toch in je pyjama slapen met warm weer 5 tips voor verkoeling