Naakt slapen of toch een pyjama aan met warm weer? 5 tips voor verkoeling

Naakt slapen of toch een pyjama aan met warm weer?
5 tips voor verkoeling

naakt of toch in je pyjama slapen met warm weer 5 tips voor verkoeling

Heerlijk dat warme weer, maar vaak wordt daardoor je nachtrust wel verstoord. Hoe zorg je ervoor dat je ook tijdens de zwoele zomernachten lekker slaapt? En moet je nu naakt slapen of toch een pyjama aantrekken? Deze tips helpen je om koel de nachten door te komen.

Tip 1: Naakt slapen of toch niet?

Het helpt zeker om naakt te gaan slapen in plaats van te slapen in je volledige nachttenue. Ons advies is dan ook om naakt te slapen onder een dun laken. Als je liever niet naakt slaapt, ga dan voor een katoenen pyjama. Katoen ventileert namelijk beter dan andere, synthetische materialen. Daarnaast, wanneer je een complete nachtoutfit aantrekt van bijvoorbeeld flanel, zal je meer last hebben van transpireren en van een klam en zweterig gevoel gedurende de nacht. Katoen daarentegen blijft koel en absorbeert.

Tip 2: Houd warme lucht buiten

Door overdag ramen, deuren en gordijnen dicht te houden blijft de warme lucht buiten. Zorg dat je dit ’s morgens , voordat het opwarmt, al doet. Hierdoor blijft het lekker donker en koel in huis.  ’s Avonds wanneer het buiten weer is afgekoeld kun je de ramen en deuren weer open zetten.

Tip 3: Zorg voor een fris briesje

Zet ’s avonds je raam open en zet een ventilator bij de deuropening van je slaapkamer. Hierdoor wordt de slaapkamer en de gang goed geventileerd. Er wordt weleens beweerd dat het dragen van natte sokken je helpt in slaap te komen met warm weer. Er is echter, voor zover bekend, nog geen onderzoek gedaan naar het daadwerkelijke effect van natte sokken. Ons lijkt het erg oncomfortabel. Een betere en wel bewezen methode is om de temperatuur in je slaapkamer naar beneden te halen. Bijvoorbeeld door een natte doek voor een open raam te plaatsen of de natte was in de slaapkamer op te hangen, waardoor de lucht in de kamer koel en vochtig blijft.

Tip 4: DIY-airconditioning

Nog beter is om zelf een airco te maken. Klinkt ingewikkeld? Is het niet! Leg ’s morgens een paar koelelementen of flessen water in de vriezer. Wanneer je ’s avonds gaat slapen leg je deze in een teil, zet je draaiende ventilator ervoor en klaar is Kees! Jouw eigen DIY-airco en een heerlijke, koele slaapkamer.

Tip 5: Kies voor koel beddengoed

De meeste mensen hebben graag iets over zich heen als zij gaan slapen, ook al is het 30 graden. Wat betreft beddengoed kun je veel doen aan je nachtrust met hoge temperaturen. Leg je 4-seizoenen dekbed in de kast en ga voor een zomerdekbed in een lage warmteklasse. Slaap je op zolder of onder een plat dak en is het een sauna? Dan kan dit zelfs te warm zijn. Ga dan voor een laken of alleen een dekbedovertrek. Kies wel voor katoen, want dat blijft luchtig, koel en is vochtregulerend waardoor je niet ligt te zweten in bed.
Met ons assortiment zomerdekbedden, katoenen lakens en dekbedovertrekken kom je de zomer wel door.

Heb jij nog meer verkoelende tips?

Vorig artikel
slapen met je huisdier, is dat wel zo'n goed idee?
Volgend artikel
De coolste strandlakens voor jou!