Verbeter je relatie met deze 5 slaapgewoonten!

Verbeter je relatie met deze 5 slaapgewoonten!

verbeter je relatie

Dat jij de leukste partner van de wereld hebt, dat staat natuurlijk al vast. Je hebt hem of haar immers niet voor niks uitgekozen! Maar, kleine irritaties kunnen niet worden voorkomen. Verbeter je relatie met deze slaapgewoonten, zodat je optimaal van elkaar kunt genieten!

1 – Langer slapen

Volgens Amerikaans onderzoek ben je gelukkiger wanneer je langer slaapt. Na een goede nachtrust ben je over het algemeen positiever over de dag die volgt. Je kunt de kleine irritaties van je partner beter aan en bent daardoor gelukkiger met je relatie. Lekker vroeg naar bed dus, en dan natuurlijk wel om te gaan slapen!

2 – Stop met snurken

Dit is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar je partner wordt hier wel heel gelukkig van. Niemand vindt het leuk om de hele nacht wakker te liggen naast iemand die heel hard ligt te snurken. Je kunt er dus beter mee stoppen. Probeer de tips die we al eens eerder in een blog schreven eens uit, of laat ze met een subtiele hint aan je partner lezen. Hopelijk slapen jullie dan binnenkort weer vredig naast elkaar.

3 – Probeer eens een andere slaaphouding

Misschien slapen jullie elke nacht lepeltje-lepeltje of lig je juist zo ver mogelijk bij elkaar vandaan. Probeer eens te slapen in een andere houding! In een blog schreven we al eens iets over slaaphoudingen en welk effect dat heeft op je relatie. De moeite waard om eens te proberen.

4 – Slaap eens apart

Apart slapen klinkt misschien niet heel romantisch, maar het kan je relatie zeker helpen! Door ’s nachts alleen te slapen, heb je een betere nachtrust en ben je overdag gelukkiger en positiever. In je eentje slaap je namelijk veel dieper. Daarnaast word je ’s nachts niet wakker van het geschop, gesnurk of gedraai van je partner. Ideaal! Probeer het nieuws wel een beetje subtiel te brengen, anders vrezen we dat je relatie er niet beter van wordt.

5 – Ga samen naar bed

Tegelijk naar bed gaan zorgt voor meer intimiteit en stellen die dit doen ervaren meer geborgenheid. Hoe fijn is het ook om nog even te knuffelen of fijn tegen elkaar aan te liggen, voordat je in slaap valt? Daarnaast is het ook fijn dat je niet na een uurtje weer wakker wordt, omdat je partner bij je in bed kruipt. Win-win!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
roze in de slaapkamer think pink
Volgend artikel
nieuwe sport: slapen