Dag van de Slaap: een fijn kussen voor elke slaaphouding

Dag van de Slaap: een fijn kussen voor elke slaaphouding

Dag van de slaap

Ben jij wel toe aan wat extra slaap? Dan komt dat heel goed uit, want vrijdag 15 maart is het de Internationale Dag van de Slaap! Een dag waarop we extra veel aandacht hebben voor slapen en alles wat hiermee te maken heeft. Dit is het perfecte moment om jezelf nog eens lekker om te draaien in bed. In onze blog lees je bovendien welk hoofdkussen het beste bij jouw slaaphouding past.

Welk hoofdkussen past bij mij?

Gemiddeld slapen we zo’n 8 tot 9 uur per dag, de een natuurlijk wat meer dan de ander. Welke houding je aanneemt heeft daarom veel invloed op je slaapcomfort. Lig je vaak op je zij, dan heb je een ander soort hoofdkussen nodig dan als buikslaper.

In ons ruime assortiment vind je Snoozing hoofdkussens die speciaal ontwikkeld zijn om je in elke situatie de beste slaapcomfort te bieden. Voor elk type slaper is er een geschikt kussen! Het belangrijkste hierbij is dat je hoofd en nekwerkvels zoveel mogelijk op één lijn liggen. Pas deze richtlijn toe bij je keuze en ervaar een hogere slaapkwaliteit.

Zijslaper

Slaap je het grootste gedeelte van de nacht op je zij? Kies dan een wat hoger hoofdkussen met genoeg stevigheid. Zo wordt de ruimte tussen je schouder en nek voldoende opgevuld en blijft je lichaam op een horizontale lijn. Dankzij het dikkere kussen lig je lekker ontspannen. Binnen de ruime collectie vind je een groot aanbod Snoozing hoofdkussens voor zijslapers.

Rugslaper

Als rugslaper kies je het best voor een hoger en redelijk stevig hoofdkussen. Hoe groter de kromming van je rug, hoe hoger het kussen moet zijn. Met een medium stevigheid voorkom je een onnatuurlijke positie van je lichaam. Net zoals de zijslaper wil je zo min mogelijk spanning in je rug en nekwervels. Let er wel op dat het kussen niet té hoog is, anders krijg je problemen met ademhalen.

Buikslaper

Slaap je vaak op je buik, dan is een zacht hoofdkussen een echte must. Plat op je buik ligt je gezicht meestal naar links of rechts gekanteld en het is dan ook belangrijk om te slapen op een dun kussen. Hiermee verminder je de druk op je nek, want ook als buikslaper wil je jouw nek- en rugwervels zo veel mogelijk op één lijn houden. Een zacht en dun kussen biedt je bij deze slaaphouding de beste ondersteuning om nekklachten te voorkomen.

Draaier

Word je elke ochtend weer wakker in een andere positie? Ook als je regelmatig wisselt van slaaphouding is er voor jou een geschikt Snoozing hoofdkussen. Een draaier neemt in zijn slaap telkens verschillende posities aan. Dit stimuleert de bloedsomloop en zorgt voor soepele gewrichten. Veel draaien in je slaap heeft dan ook mooie voordelen.

Om te bepalen welk kussen je nodig hebt let je erop in welke slaaphouding je het vaakst wakker wordt. Merk je dat je de meeste ochtenden op je zij ligt, dan is een hoofdkussen met de combinatie draai- en zijslaper de beste keuze. Word je juist vaker op je rug wakker? Ga dan voor de combinatie draai- en buikslaper. Binnen de brede Snoozing collectie vind je ook als draaier een passend hoofdkussen.

De Internationale Dag van de Slaap is hét perfecte moment om jouw slaapgewoonten onder de loep te nemen. Op het juiste hoofdkussen lig je heerlijk comfortabel en je hebt veel minder last van nekklachten. Je merkt een groot verschil en wordt elke ochtend weer fris wakker! Wat is jouw favoriete slaaphouding?

 

Vind jouw perfecte Snoozing hoofdkussen
Vorig artikel
Volgend artikel
hotelervaring met Satin d'Or