Hoe white noise helpt jouw baby sneller te laten (door)slapen

Hoe white noise helpt jouw baby sneller te laten (door)slapen

hoe white noise helpt om baby sneller te laten slapen

Het is een nachtmerrie voor veel ouders wanneer een baby slecht slaapt. Zeker de eerste weken, wanneer je veel voedingen hebt en je kindje nog geen ritme heeft. Heb jij een baby’tje dat moeilijk in slaap valt? Je hoeft niet meer ’s nachts in de auto te stappen, je kindje in slaap te wiegen of hopeloos op zoek te gaan naar oplossingen want ‘white noise’  kan een uitweg bieden. Lees hier alles over ‘witte ruis’, zodat jouw baby voortaan lekker slaapt.

Wat is white noise?

Wellicht heb je nog nooit van de term gehoord, maar white noise of witte ruis is een monotoon geluid dat zich op de achtergrond afspeelt. Denk aan de ruis van een oude televisie, het geluid van de stofzuiger of de motor van een auto. Door dit constante geluid schakelt het andere omgevingsgeluiden uit waardoor je baby makkelijker kan slapen.

Daarom helpt white noise je baby sneller te slapen

White noise is niet een of ander wondermiddel, maar een trucje wat jouw baby’tje herkent en geruststelt. Het doet jouw kindje namelijk denken aan het geluid dat hij of zij negen maanden heeft gehoord in jouw baarmoeder. In de baarmoeder hoort je baby het continue geluid van suizend bloed. Witte ruis aapt dit constante geluid na, waardoor je kindje kalmeert en makkelijker (door)slaapt. Het maskeert daarnaast andere omgevingsgeluiden waardoor je baby ook overdag beter in slaap valt. Je kleine krijgt het idee weer terug te zijn in de baarmoeder en voelt zich dus veilig en geborgen wanneer hij of zij dit geluid hoort.

Weten welk beddengoed geschikt is voor een wieg of ledikant? Dat lees je hier.

Witte ruis als de ultieme slaaptrainer

Een baby die de hele nacht doorslaapt; voor veel ouders lijkt het een droom die uitkomt. Nu zal het wellicht niet direct zo snel gaan, maar na een aantal nachten zal je al wel verschil merken. Je kan witte ruis afspelen via een app of youtube, maar handiger is om een white noise toestel of knuffel te bestellen. Deze is vaak voorzien van een handiger timer. Zet het volume niet te hard en plaats het toestel minimaal op 1 meter afstand van je kindje. Je kan het apparaat gebruiken om je baby enkel te laten indommelen of de hele nacht door zodat je kindje beter kan doorslapen.

Hoe white noise afbouwen

Als je baby beter heeft leren (door)slapen of als je baby eenmaal 1 jaar oud is kun je ervoor kiezen om het gebruik van white noise weer af te bouwen. Je kan dit doen door de volumeknop elke week iets zachter te zetten totdat je kindje geen ruis meer nodig heeft. Op die manier werk je aan een gezond slaapritme.

Ook weten hoe je jouw baby of peuter lekker laat slapen op vakantie? Bekijk hier onze tips.

Ben jij een van de vele ouders voor wie slaap en kinderen een nachtmerrie is geworden? Probeer ook eens om white noise te gebruiken. Wie weet is dit de oplossing.

Vorig artikel
De Witte Lietaer Salvador dekbedovertrek
Volgend artikel