Het kinderbed; van baby tot tiener

Het kinderbed; van baby tot tiener

Afmetingen kinderbed

Is er een kindje op komst of is je zoon of dochter toe aan een nieuw bed? Het vinden van een kinderbed kan nog knap lastig zijn. Er zijn immers zoveel maten en termen. Om nog maar niet te spreken over het bijpassende beddengoed zoals een dekbed, hoeslaken en dekbedovertrek. Wij voorzien je graag van de juiste informatie!

Kleine kinderen worden groot

Er zijn bedden voor iedere leeftijd. Voor pasgeboren baby’tjes tot puberende tieners. Maten zeggen je wellicht niet veel, terwijl woorden als ‘wieg’ en ‘ledikant’ al meer belletjes doen rinkelen. Toch is het handig, vooral wanneer je ook op zoek bent naar passend beddengoed, om te weten welke maten je dient aan te houden. In onderstaande tabel vind je de maten overzichtelijk terug.

Soort bed Leeftijd Maat matras Maat deken/dekbed
Wieg 0-0,5 jaar 40×80 cm 75×100 cm
Ledikant 0-3 jaar 60×120 cm 100×135 cm
Peuterbed 3-7 jaar 70×150 cm 120×150 cm
Eenpersoonsbed vanaf 7 jaar 90×200 cm 140×200 cm

Een kinderbed voor iedere leeftijd

De keuze voor een bepaald bed is heel persoonlijk. Een wiegje is bijvoorbeeld erg knus en klein én plaats je daardoor gemakkelijk naast het bed op de ouderslaapkamer, maar door de kleine afmeting is het ook slechts enkele maanden bruikbaar. Je kunt dus ook direct te kiezen voor een baby ledikant, dat vervolgens tot gemiddeld de leeftijd van 2 tot 3 jaar gebruikt kan worden.

Hetzelfde geldt voor een peuterbed. Het is een leuke manier om de overgang van het ledikant naar een eenpersoonsbed te overbruggen. Het is echter per kind verschillend wanneer deze overstap plaatsvindt. Zoals we hier al eerder schreven kan je zelfstandig klimmende dreumes al toe zijn aan een peuterbed, terwijl een bijna-kleuter nog heerlijk ligt in het ledikantje en vervolgens direct overgaat naar een eenpersoonsbed. Aan de hand van de behoefte van het kind maak je de keuze voor een passend kinderbed, leeftijd is slechts een richtlijn.

Passend beddengoed voor kinderen

Het aanbod aan kinderbeddengoed is erg uitgebreid. Zoals in bovenstaande tabel staat aangegeven kun je zowel de maat voor een hoeslaken als deken/dekbedovertrek in een oogopslag terugvinden.

De kinderhoeslakens zijn verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren én materialen. Van sprankelend blauw en neutraal wit tot zacht roze. Houd je van stretchy jersey, koel katoen of warm flanel? Ook daar kun je uit kiezen!

En het fijne is; de hoeslakens zijn vanaf de kleinste maat voor een baby wieg 40×80 te bestellen.

 

Hoeslaken wieg Hoeslaken ledikant Hoeslaken peuterbed

Dekbedovertrekken voor ledikant, peuter- én eenpersoonsbed

In een wiegje en ledikant wordt tot 2 jaar een deken gebruikt. Een dekbed wordt sterk afgeraden in verband met warmtestuwing en de verhoogde kans op wiegendood. Een dekentje kun je ook in een mooi dekbedovertrek stoppen, mits het goed past. We hebben een flink aantal kleurrijke dekbedovertrekken in een ledikantformaat. Het zijn leuke dessins die vast en zeker in de smaak zullen vallen bij jouw dreumes.

Zodra je kindje wat ouder wordt krijgt het steeds meer een eigen voorkeur. Lievelingskleuren, favoriete dieren of wellicht een leuk personage van TV zullen je vast bekend voorkomen. Er zijn erg veel peuterdekbedovertrekken te bestellen, die geschikt zijn voor een peuterbed. Hieronder hebben we een leuke selectie gemaakt;

Is je kind toe aan een eenpersoonsbed? Dan heb jij, of je kind 😉 , een overweldigende keuze uit een collectie van kleurrijke dessins tot stijlvolle patronen. Merken als Good Morning, Snoozing en Covers & Co zijn altijd erg geliefd onder de jeugd! Je vindt binnen de collectie toffe eenpersoons dekbedovertrekken sowieso een passend overtrek voor op de kinder- of tienerkamer!

In welk bedje slaapt jouw zoon of dochter?

Vorig artikel
Beddinghouse collectie najaar 2019 beddengoed
Volgend artikel
wintertijd staat weer voor de deur