5 kenmerken van een Scandinavische slaapkamer

5 kenmerken van een Scandinavische slaapkamer

Droom jij ook weg bij Zweedse huizen en Noorse blokhutten? Dan ben je niet de enige, want de Scandinavische woonstijl blijft razend populair. Deze interieurstijl laat zich typeren door lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen als blond hout en stoer leer. Door de pure eenvoud van deze stijl vormt de slaapkamer een oase van rust. Wil jij ook een Scandinavische slaapkamer creëren? Deze 5 kenmerken mogen niet ontbreken.

Slapen in Scandinavische stijl

In de slaapkamer wil je natuurlijk tot rust komen en een Scandinavisch interieur leent zich daar perfect voor. Ga voor een complete look of maak enkel gebruik van de basics van de Scandinavische stijl en geef er vervolgens jouw eigen twist aan. Er zijn een aantal elementen die je in elk Scandinavisch interieur ziet terugkomen:

Shop deze stijl >>

1. Lichte kleuren

Zachte kleuren passen perfect bij deze stijl. Omdat het in Scandinavië lang donker is, is licht in huis essentieel. Scandinavische interieurs staan dan ook bekend om hun ‘clean living’ met een witte basis. Natuurlijke tinten als wit, grijs en beige worden veelal gebruikt. Meestal zijn de muren wit. Wil je toch wat meer kleur? Ga dan voor frisse pasteltinten als mintgroen en zachtroze of kies voor strakke strepen en stippen op de muur.

2. Natuurlijke materialen

Wat echt niet mag ontbreken in een Scandinavische slaapkamer? Hout, heel veel hout. Of het nu op de vloer is, aan de muur als hoofdbord of als bedombouw, dat maakt niet zoveel uit. Maar maak wel gebruik van de lichtere houtsoorten, denk aan eiken of essenhout. Combineer je slaapkamer look met mooie materialen als bamboe, wol en katoen. Door zachte en aaibare materialen zoals een wollen schapenvachtje of gevlochten plaid creëer je ondanks de lichte slaapkamer toch een warme uitstraling. En met een leren fauteuil of poef geef je jouw interieur een stoere touch.

3. Strakke lijnen

De basic stijl zie je ook terug in de strakke meubels. Veel meubels hebben ranke poten om het interieur luchtig te houden. De stoel waar je je kleding op legt staat bijvoorbeeld op dunne poten en de slaapbank of sofa heeft een strakke bouw met symmetrie. Nachtkastjes zijn vaak zonder al te veel tierelantijnen en stralen eenvoud uit.

4. Geometrische vormen

Wil je jouw slaapkamer volledig onderdompelen in Scandinavische stijl? Laat dan geometrische vormen en grafische patronen terugkomen in je behang, beddengoed of decoratie. Door een Scandinavisch dekbedovertrek, sierkussens of andere accessoires toe te voegen kun je makkelijk afwisselen en een nieuwe sfeer neerzetten.

Bekijk alle Scandinavische dekbedovertrekken >>

 

5. Pure eenvoud

Less is more in een Scandinavisch interieur. Deze stijl is dan ook ideaal om je slaapkamer groter te laten lijken. Kies voor een bed met lades voor extra opbergruimte of juist een bed ombouw met ranke poten. Houd je slaapkamer vooral minimalistisch. Kies voor een paar kwalitatieve meubels en voeg hieraan simpele en aaibare accessoires toe voor wat extra sfeer.

Met deze 5 elementen kun jij eenvoudig jouw slaapkamer in Scandinavische stijl inrichten. Want met maar een paar veranderingen tover je je slaapvertrek om tot een Zweeds huisje aan het meer. Wil je inspiratie opdoen voor een Scandinavisch slaapkamer? Bekijk onze Scandinavische dekbedovertrekken.

Vorig artikel
peuter-slapen-gaan-slaapritueel-doorslapen
Volgend artikel
Pure Flamingo dekbedovertrek-uitgelicht