Meer slaap, meer salaris!

Meer slaap, meer salaris!

Wil jij graag meer verdienen? Dat kan! Gewoon door meer slaap te krijgen. Dus blijf zeker nog een uurtje langer liggen, doe een dutje op het werk of duik eens vroeg je bed in.

Graag een uurtje meer

Een Amerikaans onderzoek toont namelijk een correlatie aan tussen het aantal uren slaap en de hoogte van iemands inkomsten. Zo blijkt een uur langer slaap te leiden naar een hoger salaris en een kortere nachtrust naar een lager salaris. De onderzoekers stellen zelfs dat een uurtje extra slaap per week kan zorgen voor een opslag van 1,5% op de korte termijn en zelfs 4,9% op de lange termijn. Dat is nog eens slapend rijk worden!

Goed uitgerust aan de slag

Het gaat misschien loodrecht in op je eigen werkhouding, maar je kunt echt beter een uurtje eerder naar bed gaan dan dat uurtje overwerken. Door meer te slapen, ga je goed uitgerust aan de slag en dat merk je. Je werkt dan productiever, vrolijker en je doet je werk ronduit beter. Natuurlijk merkt jouw werkgever dit ook en zal eerder geneigd zijn om je die welverdiende opslag te geven. En werk je op commissiebasis? Dan zit je helemaal gebakken met een uurtje meer slaap. Je kunt dan namelijk veel makkelijker en meer verkopen, waardoor ook jouw inkomsten omhoog gaan!

Slapen op je werk

En als bedrijf doe je er ook goed aan om je werknemers wat extra slaap te geven. Door goed uitgeruste werknemers gaat immers de productiviteit omhoog en wordt er meer (en beter) werk verzet of verkocht. Het is dan ook niet zo gek dat sommige bedrijven hun werknemers dutjes laten doen. De ‘nap pods’ bij Google is hier natuurlijk een bekend voorbeeld van en het werkt! Een kort dutje (of powernap) van een half uur maakt je al ruim twee uur langer alerter.

Misschien moeten we toch allemaal wat vaker een dutje op het werk doen 😉

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Snurk Bedding Horses dekbedovertrek
Volgend artikel
5 Grote hits over slapen - Blog Smulderstextiel