5 grote hits over slapen

5 grote hits over slapen

5 Grote hits over slapen - Blog Smulderstextiel

Keken we eerder al eens naar bekende films die de thema’s slapen en dromen behandelen, vandaag zoomen we in op de muziekwereld. Van klassiekers tot dancemuziek; genoeg nummers te vinden die zich door dit ons zo bekende onderwerp laten inspireren. We zetten dan ook onze top 5 hits over slapen voor je op een rijtje.

1. Dromen Zijn Bedrog – Marco Borsato

Onze nationale trots Marco Borsato brak in 1994 definitief door met zijn hit Dromen Zijn Bedrog. Een lekker meezingnummer over de liefde, waarin dromen niet altijd bedrog zijn, want: één keer in de zoveel tijd komen dromen uit!

2. Insomnia – Faithless

Deze dancehit uit 1995 gaat over slapeloosheid en beschrijft lange, slapeloze en onrustige nachten, al dan niet veroorzaakt door bepaalde pepmiddelen. Tja, we weten waarschijnlijk allemaal wel hoe hopeloos je kunt worden van een slapeloze nacht: i can’t get no sleep…

3. The Lion Sleeps Tonight – The Tokens

Een echte klassieker! De oorspronkelijke versie van dit lied dateert uit 1939, maar de wellicht meest populaire versie is door The Tokens opgenomen in 1961. Een nummer met Afrikaanse roots, waarbij de ‘lion’ voor de koning van de Zulu’s staat – een politiek getint lied dus. Niettemin een van de bekendste deuntjes ter wereld: wim-o-weh o-wim-o-weh o-wim-o-weh

4. Sweet Dreams – Eurythmics

Sweet Dreams (are made of this) uit 1983 betekende de doorbraak voor de Eurythmics. Een nummer dat bijna iedereen wel bekend in de oren zal klinken en dat verhaalt over hoe de wereld is en wegdroomt over hoe het zou kunnen zijn.

5. Dream On – Aerosmith

Ook dit is een echte klassieker. Een nummer uit 1973, dat je aanspoort alles uit het leven te halen wat erin zit. In feite gaat deze hit over ouder worden en wat daarbij komt kijken; de rode draad van Dream On is dan ook dat je altijd moet proberen je dromen waar te maken. Een mooi advies om muzikaal mee af te sluiten!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel