Napflix: dé manier om in slaap te vallen!

Napflix: dé manier om in slaap te vallen!

Napflix & chill

Problemen om in slaap te vallen? Schuif Netflix aan de kant en kies voor Napflix, dan lig je binnen no time voor pampus!

Beeldscherm in slaapkamer

Al een aantal keer hebben wij je erop gewezen dat het geen goed idee is om voor het slapengaan televisie te kijken of met je laptop op schoot in bed nog een aflevering van je favoriete serie, bijvoorbeeld op Netflix, mee te pakken. Het blauwe licht belemmert namelijk de aanmaak van melatonine. Dit hormoon heb je juist nodig om slaperig te worden. Het beste wat je kunt doen is dus alle elektronica weghalen uit de slaapkamer. Gaat jou dat iets te ver of krijg je het gewoon niet voor elkaar? Zet dan de helderheid van je scherm zo laag mogelijk en surf naar Napflix.

Verstand op nul

De ingewikkelde en onrealistische scenario’s en plotten uit de Netflix-serie maken plaats voor slaapverwekkende beelden. Staar gedachteloos naar een screensaver die je in vogelvlucht de wereld over voert, de finale van het wereldkampioenschap schaken in 2013 laat zien of een aquarium met vissen toont. Begin je al te gapen? Tijd voor een bijbehorend dekbedovertrek met de leukste vissen. Naast de 1-persoonsmaat ook beschikbaar in kindermaat; je kinderen laten slapen was nog nooit zo makkelijk!

Schaapjes tellen 2.0

Ook het alom bekende schaapjes tellen wordt door Napflix in een nieuw jasje gestoken. Je kunt namelijk kiezen voor een filmpje van een veld vol schapen. Het fragment duurt een uur maar 10 minuten is eigenlijk meer dan genoeg om de tel kwijt te raken en in slaap te vallen. Je kunt ook gebruik maken van de timer zodat je scherm niet langer dan nodig aan zal blijven. Ga vervolgens in je slaap rustig verder met het tellen van de schaapjes op je overtrek.

Rustgevende geluiden

Zweer jij bij een geluid op de achtergrond om lekker in slaap te kunnen vallen? Ook dat kan geregeld worden. Als je het fijn vindt om de regen tegen het raam te horen tikken heb je niet elke avond geluk; het is natuurlijk ook wel eens droog buiten. Via Napflix kun je het toch ruim twee uur lang laten regenen. Je kunt verder nog de open haard laten knisperen, een ventilator laten blazen, of een rondje meedraaien in de vaatwasser.

f.lux

Wil je het effect van het schermlicht het liefst zo klein mogelijk houden om daarna goed en diep te kunnen slapen? Erg verstandig, maar dan is f.lux een must. Het scherm wordt hiermee ’s avonds langzamerhand gedimd en krijgt warmere kleuren. Als de zon weer opkomt wordt het scherm stapsgewijs weer helderder. Zo zal je in het donker niet meer verblind worden door het felle scherm.

Waar kijk jij ’s avonds het liefst naar om slaperig te worden?

Bij de nr. 1 beddengoedspecialist Smulderstextiel.nl kun je terecht om je slaapkamer om te toveren in een waar slaapwalhalla. Shop hier de mooiste dekbedovertrekken en de allerbeste hoeslakens.

Vorig artikel
Wel of niet je dekbedovertrek instoppen?
Volgend artikel