4 voordelen van naakt slapen

4 voordelen van naakt slapen

Onderzoek heeft uitgewezen dat naakt slapen niet alleen sexy is of verkoelend werkt in de zomer. Met je blote huid onder de dekens stappen heeft allerlei voordelen. ‘Weg met die pyjama’ is ons nieuwe motto! Na het lezen van de argumenten ben je vast ook groot voorstander.

1. Betere nachtrust

Om in de slaapstand te komen, moet de lichaamstemperatuur een aantal graden zakken. Met nachtkleding aan wordt dit bemoeilijkt omdat de materialen juist warmte vast houden. De hersenen worden daardoor geprikkeld om wakker te worden, iets wat we ’s nachts niet kunnen gebruiken. Op de lange termijn betekent dit wakker worden dat het lichaam minder goed herstelt én je een minder diepe nachtrust hebt.

2. Afvallen

Lekker slapen en ook nog eens calorieën verbranden? Tijdens naakt slapen verbrand je meer. Je lichaam heeft twee soorten vet, namelijk wit en bruin vet. Wit vet krijg je door een overvloed aan calorieën en dat gaat weg door te sporten. Bruin vet reguleert de lichaamstemperatuur en schiet in actie zodra we het koud hebben. Als je naakt de nacht doorbrengt, heb je het sneller koud, dus verbrand je direct veel meer calorieën!

3. Nu we toch naakt slapen

Naakt slapen voor de gezondheid
Naakt slapen voor de gezondheid

Wat stiekem best logisch is, maar wat Brits onderzoek nu ook met gedegen onderzoek heeft onderbouwd, is dat naakt slapen een boost geeft aan je seksleven. Er gaat toch niets boven het aanraken van het ontblote lichaam van je partner? Dit veroorzaakt de nodige seksuele prikkels.

Psychologen stellen ook dat naakt slapen de ideale manier is om te dealen met lichamelijke onzekerheden. Je kunt onder je dekbed kruipen en alsnog genieten van elkaars lichaam.

4. Invloed op de hormonen

Naakt slapen heeft ook een aantal voordelen die je zelf minder merkt, maar toch iets doen met je lichaam. Wie naakt slaapt en dan ook nog eens dicht tegen zijn of haar lief aan kruipt, maakt het hormoon oxytocine los in zijn of haar lijf. Op je bloeddruk en immuunsysteem heeft dit een heel positieve uitwerking.

Als je slaapt, maakt je lichaam het slaaphormoon melatonine en het groeihormoon GHG aan. Bij daling van de lichaamstemperatuur wordt de aanmaak van deze hormonen gestimuleerd. Kies dus voor naakt slapen en profiteer van de voordelen, namelijk een stralende huid!

Kortom, er is niets mis met naakt slapen. Door een simpele beweging – úit met die kleren – verzet je al bergen ter bevordering van een nog betere gezondheid.


Omslagfoto: Silvana dekbed

Vorig artikel
Volgend artikel
Beddinghouse Prado dekbedovertrek