De perfecte dekbedovertrek maat

De perfecte dekbedovertrek maat

Beddinghouse Prado dekbedovertrek

Dekbedovertrekken vind je in allerlei maten. Bij het uitzoeken van een nieuw dekbedovertrek kan dat soms verwarrend zijn. Volwassen- en kindermaten verschillen onderling veel en hebben ieder een andere naam. Neem een peuter dekbedovertrek, dekbedovertrekken voor ledikanten, enzovoorts.

Dekbedovertrek maten

Er zijn drie kinderdekbedovertrekmaten en één overgangsmaat richting de volwassen dekbedovertrekken, het eenpersoons dekbedovertrek. Ideaal voor tieners, maar ook voor een logeerbed in een slaapkamer voor logés.

Kinder dekbedovertrekken

Het peuter dekbedovertrek en eenpersoons overtrek worden veel gebruikt. Voor de jongste kinderen wordt in plaats van een dekbedovertrek vaak een laken met dekentje bovenop gebruikt. Dat is minder risicovol tijdens het slapen. Een dekbedovertrek met dekbed er in kan de ademhaling belemmeren als een baby op zijn of haar buik rolt. En: een overtrek is zwaarder en wel vier keer zo warm als een laken!

Volwassen dekbedovertrekken

Op onze website heb je keus uit verschillende dekbedovertrekken voor volwassenen.

In de maat aanduiding van een overtrek zie je geregeld ‘/220 cm’ staan. Dat betekent dat er aan het overtrek een handige dubbele doorlopende instopstrook zit. Dit is een extra ruime sluiting aan het voeteneind, waardoor er ook een extra lang dekbed in past .

Welke dekbedovertrek maat past bij mij?

Als je al een dekbed hebt, is het heel makkelijk om te weten te komen welk dekbedovertrek je nodig hebt. Aan het dekbed zit bijna altijd een label waar de maat op staat. Zo niet, dan kun je het dekbed zelf opmeten om het te weten te komen.

Als je alles nieuw gaat kopen en dus ook nog geen dekbed hebt maar wel een matras, kun je uitgaan van de volgende regel: een dekbed moet aan beide kanten van het matras 20 tot 40 cm over het matras heen vallen. Hoe verder het over het matras heen valt, hoe meer warmte het vasthoudt. Het matras geleidt namelijk de lichaamstemperatuur tijdens de nachtrust. Om te kijken welk dekbedovertrek het best bij jou past, is onderstaand schema een handige graadmeter.

De verschillende maten op een rijtje. De langere maat per categorie is aan te raden bij mensen langer dan 1.80 meter.
De verschillende maten op een rijtje. De langere maat per categorie is aan te raden bij mensen langer dan 1.80 meter.

productfoto: Beddinghouse Prado dekbedovertrek

Bewaren

Vorig artikel
Volgend artikel